Profesorii băcăuani vor primi în această lună drepturile salariale câștigate cu ani în urmă

Personalul didactic care a obținut în instanță plata anumitor drepturi salariale își va primi bani în această lună. Vestea bună se aplică și cadrelor didactice din Bacău care au obținut majorările salariale de 50 la sută promise în urmă cu câțiva ani.

„Este vorba despre hotărâri judecătorești din perioada 2008-2011. Suntem acum la ultima tranșă de bani, pentru că am primit circa 80 la sută din sumă. Ar fi trebuit totuși să primim acum și dobânzile câștigate tot în instanță, dar acestea se vor plăti abia luna viitoare”, a explicat liderul de sindicat băcăuan Adrian Purcaru.

Cea mai mare parte a profesorilor și personalului auxiliar  s-a constituit parte a procesului  colectiv câștigat de sindicatul învățământului. Iar acestea nu sunt singurele sume restante pe care le vor primi cei din breaslă. Legea Bugetului din acest an prevedere și plata altor drepturi câștigate în urma proceselor, cum sunt sporul de simultan sau de condiții vătămătoare.

Nu se poate preciza cât va încasa fiecare profesor în urma acestei decizii (suma fiind proporțională cu jumătate din salariul de la momentul în care s-a dat legea, plus dobânzi), dar per total, județului Bacău i s-au virat 21 de milioane de lei pentru aceste plăți.

Vezi comentariile (1)

  • Cui trebuie să se adreseze cadrele didactice, care au fost în concediu de creștere copil în perioada martie 2009-martie 2011, pentru recalcularea indemnizatiei primite în perioada respectivă?

This website uses cookies.

Read More