Procurorul băcăuan Felix Bănilă candidează pentru şefia DIICOT

Procurorii Daniel Horodniceanu şi Felix Bănilă s-au înscris în cursa pentru şefia DIICOT. Daniel Horodniceanu este în prezent procuror şef al Direcţiei, iar Bănilă este procuror al Parchetului Tribunalului Bacău.

Procurorul băcăuan Felix Oliver Bănilă, înscris în cursa pentru şefia DIICOT, spune că are un proiect şi aşteaptă să vadă ce se va întâmpla. Procurorul spune că este prematur să se gândească la schimbările pe care le-ar face la DIICOT, în condiţiile în care nu are experienţă acolo.

Felix Bănilă a declarat, pentru Mediafax, că a depus un proiect pentru candidatură şi aşteaptă să vadă ce se va întâmpla.

„Mâine (marţi – n.r.) se vor afişa candidaturile. Nu ştiu cine va mai candida pentru acest post. Aşa că, deocamdată, consider că e prematur să vorbesc despre ce voi face dacă voi ajunge pe funcţia aceasta. După cum vă spuneam, am un proiect, dar proiectul este teoretic. Trebuie să văd mai întâi ce este acolo şi după aceea te gândeşti la ce poţi schimba. Când te loveşti de o structură în care nu ai activat până acum, e dificil să spui dinainte ce vei face”, a spus Felix Bănilă.

Luni a fost ultima zi în care procurorii au putut depune cereri de înscriere la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DIICOT. Rezultatul va fi anunţat în 14 mai, în condiţiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu se încheie pe 19 mai.

Felix Bănilă (46 de ani) este în prezent procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. In 2016, el a candidat fără succes si pentru un post în CSM. În perioada 2010- 2017 a condus Parchetul Tribunalului Bacău.

Felix Bănilă s-a născut pe 26 decembrie 1972. În 1996 a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Cariera în magistratură a început-o pe 15 decembrie 1996, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești, unde a stat până în 2008. Din acest parchet a fost delegat, ulterior promovat, la Parchetul Tribunalului Bacău.

În perioada 1 august 2007 – 31 decembrie 2007, Bănilă a fost delegat procuror la Directia Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău. (sursa: Mediafax)

This website uses cookies.

Read More