Procurorii DIICOT nu-l vor șef pe Felix Bănilă. Reacția procurorului băcăuan

Procurorii DIICOT au decis, luni, în Adunarea Generală, să îi trimită preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care să îi ceară să respingă propunerea ministrului Justiţiei de numire a procurorului Felix Bănilă la conducerea DIICOT, potrivit unor surse din rândul procurorilor citate de news.ro.

Sursele citate au declarat că Adunarea Generală a DIICOT a luat această decizie cu 154 de voturi „pentru” şi 47 „împotrivă”.

Pentru Ziarul de Bacău, procurorul Felix Bănilă a afirmat că dorește să se abțină de la comentarii. „Nu e deontologic să comentez, eu sunt în acest moment doar o propunere. Legea este foarte clară referitor la pașii care trebuie urmați. Aștept decizia Președintelui României, nu pot să fac speculații”, a precizat procurorul Felix Bănilă.

Conform legii, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Secţia pentru procurori a Consiliului Superios al Magistraturii a avizat favorabil propunerea ministrului Justiţiei de numire a procurorului Felix Bănilă la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În 11 iunie 2018, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a procurorului Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Share this post:

Vezi comentariile (2)

  • Am auzit ca domn Banica este poliglot, stie vreo sapte limbi straine si vreo trei materne, asa ca este tocmai potrivit pentru functia aiasta...