Procesul lui Viorel Rusu poate să înceapă. Rechizitoriul procurorilor a trecut de camera preliminară, decizia nu este definitivă

La Tribunalul Bacău, va începe procesul în care omul de afaceri Viorel Rusu și una dintre firmele sale, Conextrust SA, sunt acuzați de participație improprie la abuz în serviciu, spălare de bani și fals în declarații. Dosarul în care va fi judecat Viorel Rusu se referă la un bloc de locuințe, din Bacău, bulevardul Unirii.

În camera de consiliu, instanța a respins contestațiile formulate de inculpați – nelegalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală de către procuror; încadrarea juridică dată prin rechizitoriu, neregularitatea rechizitoriului; nulitatea absolută a raportului de expertiză contabilă; încadrarea juridică dată prin rechizitoriu – și a decis să înceapă judecata pe fond.

Instanța a constatat legalitatea sesizării Tribunalului Bacău, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, deși Viorel Rusu a invocat, ca „autoritate de lucru judecat”, un NUP primit în aceeași speță, de la DNA Bacău, în 2015.

Decizia judecătorilor de constatare a legalității rechizitoriului nu este definitivă, poate fi contestată, la Curtea de Apel.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, infracțiunile pentru care Rusu și firma sa au fost trimiși în judecată sunt participație improprie la abuz în serviciu, spălare de bani și șapte falsuri în declarații.

Detalii despre acuzațiile procurorilor, citiți în articolul „Viorel Rusu și Conextrust SA au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani, abuz în serviciu și fals în declarații”.

Vezi comentariile (1)

This website uses cookies.

Read More