Primii bani pentru Centura Bacăului. Umbrărescu a încasat 59 de milioane de lei de la CNAIR

Foto – Asociația Pro Infrastructura

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a achitat pe 20 august suma de 59 milioane de lei către Spedition UMB. Aceştia sunt primii bani plătiţi pentru lucrări la Centura Bacău, ce conţine prima bucată care se construieşte din Autostrada Moldovei (A7 Ploieşti – Paşcani).

Conform Economica.net, firma lui Umbrărescu a trimis factura de 59 de milioane de lei pe 8 august, iar 12 zile mai târziu a fost emis ordin de plată, potrivit datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al CNAIR.

CNAIR a anunţat pe 22 decembrie 2018 semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău cu constructorul român Dorinel Umbrărescu. Cu o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA, contractul cuprindea 6 luni perioadă de proiectare, 30 luni perioadă de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni.

UMB Spedition a început activitățile de construcție pe șantierul VO Bacău în data de 8 martie anul acesta, cu aproximativ 3 luni mai devreme decât prevede contractul semnat cu CNAIR. Obiectul principal al contractului „Proiectare şi execuţie Varianta de ocolire Bacău” îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor ce constau în 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă

Vezi comentariile (10)

  • Firma de construcții de drumuri românească f. serioasa ! Să vă de-a D-zeu sănătate și la cat mai multi km de autostrada !

  • D-l Umbrarescu sa va dea D-zeu sanatate sa terminati cu bine centura si sa va apucati de BACAU _BRASOV

  • Mda.....interesant mod de a se imbata romanul cu apa chiora. Cum lucrarile la centura Bacaului au fost incepute in aprilie 2013 cind Benea declara in prezenta lui Ponta si I.Rus : ,,ca PSD-ul aduce lumina peste Bacau,, si pina astazi cind lucrarile sunt tot la inceput ma face sa cred ce memoria scurta a unora nu este o simpla poveste. Romanul daca nu este mintit, prostit, inselat sau manipulat nu se simte bine. Sa ne traiasca maretul partid si maretele lui realizari......

    • mai postacule nici macar nu esti un postac de calitate. cred ca esti doar sclav sau platit cu o apa minerala. lasa ca au realizat multe stapanii tai antipsdisti. ca si in natura peste tot e nevoie si de paraziti, asa ca te incadrezi in peisaj. ce viata de ratat trebuie sa ai sa fi postac de 2 lei...

  • Lasa ca vine Johannis cu ouale strivite de catre master Donald si sa vezi cum ajunge centura Bacaului pe mana lui Bechtel, ca sa va sature de visat. Cate miliarde au pierdut romanii pe mana acestor banditi, si tot nu s-au desteptat. Chinezii au construit 142500 de kilometri de autostrada in 20 de ani, pe sol foarte dificil, la costuri super bune, dar stapanul american ii aduce pe turci si pe huni ca sa faca autostrazi pe sume colosale in Romanica. Brava, fraierilor ! Si batuti, si cu banii luati ! Si mai si aplaudati pe deasupra !

  • … puțin… dacă e adevarat că ar fi făcut 30 procente din lucrare, ar fi trebuit să încaseze vreo 200…

  • Rezultatele o dovedesc. Felicitări constructorului Umbrărescu. Genul acesta de lucrări salvează vieți: direct prin reducerea numărului de accidente rutiere, și indirect prin reducerea poluării. Mult succes și spor sa termine lucrarea cu bine!

  • Foarte frumos!Se pare ca va iesi o lucrare de calitate,executata la timp de o firma romaneasca,cu forta de munca romaneasca,fara bete-n roate,fara carcoteli,fara fel de fel de "specialisti"gata sa-si dea cu parerea.Mult succes!