Primăria demarează exproprierile pentru lucrările de lărgire și modernizare ale străzii Aeroportului

Strada Aeroportului

Strada Aeroportului urmează să fie reabilitată de către administrația locală, având în vedere că modernizarea Aeroportului “George Enescu” se apropie de final. Proiectul a fost demarat în 2016, după alegerile locale, când s-a decis alocarea de la bugetul local a 60.000 de lei pentru a porni efectuarea studiilor tehnice.

Acum, Primăria vrea să treacă la exproprieri în zonă, deoarece strada Aeroportului urmează a fi lărgită la două benzi pe fiecare sens de circulație, ceea ce va afecta proprietățile din zonă. Consilierii locali vor vota astăzi proiectul prin care vor demara procedurile de expropriere și calcularea despăgubirilor pentru proprietari.

 

Vezi comentariile (3)

  • De ce cu 4 benzi si nu cu 10?...
    N-avem sosea de centura, n-vem autostrazi de legatura, traficul pe Republicii si nu numai e suprasufocat, dar bine ca o straduta de nici 200 m va fi largita pana la 4 benzi de sa tot faci depasiri in cele 15 secunde cat faci de la aeroport pana la intersectia cu Calea Republicii...

      • Repet, strada are ~200m pana la intersectie. In 15, maxim 30 secunde ajungi de la aeroport la prima intersectie - cea cu strada Henri Coanda. Ca sunt 2, ca vor fi 4+ benzi, nu dispare "aglomeratia" din unele momente de pe acea straduta, va fi fix tot aia.
        P.S. Zilnic trec pe acolo, "aglomeratia" incepe pe Republicii -Chimiei, unde se face tren de camioane, tir-uri, masini, intinse pe sute de metri. Iar pt decongestionarea aleia trebuie soseaua de centura...