Primăria Comănești a pierdut definitiv procesul pe salubrizare cu Prefectura Bacău

Viorel Miron, primarul din Comănești, a pierdut o „înfruntare” importantă cu prefectul Valentin Ivancea. Este vorba despre delegarea ilegală a serviciului de salubrizare către o firmă fără aviz ANRSC. Prefectura Bacău a atacat actul în instanță, iar judecătorii Curții de Apel Bacău au decis să anuleze hotărârea de la Comănești.

Viorel Miron, primarul orașului Comănești

Așa cum Ziarul de Bacău a mai relatat, edilii orașului Comănești au încălcat legislația în domeniul salubrizării și protecției mediului. În afara disputelor politice cu autoritățile județene, conflictele au ajuns în instanță. Prefectura a contestat, în iunie 2018, delegarea serviciului de salubrizare către firma proprie a Consiliului Local Comănești, după ce timp de câțiva ani, autoritățile din Comănești au încercat să fenteze ANRSC, cu două firme și același obiect de activitate.

La rândul ei, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice a verificat, în august 2018, modul în care este derulată activitatea de colectare și depozitare a deșeurilor menajere și a amendat Primăria Comănești cu 50.000 de lei. De asemenea, ANRSC i-a cerut Primăriei să înființeze un serviciu de salubrizare, pe care să-l licențieze.

După amenda de la ANRSC, Consiliul Local controlat de primarul Viorel Miron s-a conformat pe jumătate, a înființat un serviciu de salubrizare, dar cu caracter provizoriu. Un efect al sentinței Curții de Apel este că acum acest serviciu va trebui să devină permanent.

Viorel Miron, primarul din Comănești nu a putut fi contactat, pentru un punct de vedere.

This website uses cookies.

Read More