Primăria Bacău vrea să le ofere gratuit teren de casă tinerilor sub 35 de ani. Cum sunt punctați beneficiarii

Primăria Bacău a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliu Local care le-ar permite tinerilor sub 35 de ani să primească gratuit loturi de 300 de metri pătrați de teren, pe care să-și construiască locuințe. Inițiativa a fost anunțată de primarul Cosmin Necula și se numește „O casă pentru fiecare tânăr”.

În total, municipalitatea susține că are la dispoziție 42 de hectare de teren pe strada Poligonului, la ieșirea spre Onești. Primăria va asigura gratuit și infrastructura – căile de acces și rețelele de utilități. De asemenea, proiectele de casă vor fi puse gratuit la dispoziția celor interesați. Tot Primăria va construi în noul cartier spații de odihnă și relaxare, o creșă și o grădiniță.

„Bacăul, la fel ca alte orașe din țară, se confruntă cu un nedorit exod al tinerilor. Ei sunt viitorul comunității noastre și cred că trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a le oferi motive să nu plece din Bacău sau chiar să revină acasă”, a declarat primarul Cosmin Necula.

Potrivit proiectului, după primirea terenului, beneficiarii vor avea la dispoziție un an, ca să-și ridice casele. Alocarea terenurilor se va face pe baza unui punctaj, fiind favorizați tinerii care au un venit, pot demonstra că au cel puțin 8.000 de lei în cont, locuiesc cu părinții sau în chirie ori provin din instituții de ocrotire socială. Câte zece puncte vor primi cei care au muncit în străinătate și se întorc în Bacău. Cei fără copii nu vor fi punctați.

Municipalitatea încă nu a anunțat bugetul pentru proiectul „O casă pentru fiecare tânăr”.

Cei interesați de inițiativă sunt așteptați joi, 12 decembrie 2019, ora 17:00, la Centrul de Tineret al Municipiului Bacău (strada Vasile Alecsandri nr. 10), pentru a participa la o dezbatere publică.

Vezi comentariile (17)

 • Ba dacă nu am știi cine este si ce poate dl Mocheta, mai mai ca am crede....he he he, mă umfla râsul, iar a început dl Mocheta să ne mintă....se apropie alegerile.
  Dl. Necula de ce nu pui SSPM-UL să construiască si casele pt tineri, ca si așa sunt pricepuți!!!!

  • Era vorba ca la 1 Decembrie 2019 SSPM da drumul la insula!!! Cred ca nu am inteles anul!!! Proiectanti extras dar si executanti la fel!!!

 • Prosteala de politician pt a insela pe cei naivi in campania electorala. In Izvoare trebuia sa conectati cartierul de case Habitat existent si n-ati fost in stare iar acum construiti utilitati si cartier nou. Ha!, Ha! N-ati facut nimic 4 ani dar in campanie sunteti Superman.

 • O noua vrajeala marca PSD, in care toti copiii jmecherilor din primarie si alte institutii care inca nu i-a luat mami si tati casele pe numele lui, da conduce deja Porche Chayanne, Sa ii dea primaria si un loc de casa in buricul targului. PS: vorba POPORULUI, au construit alte case sociale pentru cazuri cu adevarat de ajutor social si nu a-ti fost in stare sa ii legati la utilitati, Da faceti cartier nou . care o sa fie gata utilitatile inainte de case, ca mdea urmeaza sa se mute smecheri de-a vostri. si culmea tot mosnegii cu copiii plecati afara va voteaza

 • Nu e inițiativa primarului. E o lege la nivel național încă de acum 10 ani și in funcție de fiecare primărie se pot oferi terenuri.

  • Il apuca asa un dor de locuitorii Bacaului pe domnul primar ca e in stare sa-i aduca cu autobuzul doar sa-l voteze. Dupa care ii trimite in diaspora ca sa nu-l mai deranjeze urmatorii 4 ani.

 • Mai bine ar inchiria la pret modic unui investitor terenul, conditionat de o valoarea a investitiei ca cei 1000 de tineri sa aiba un loc de munca. Teren isi gasesc ei daca au pentru ce sa ramana in Bacau.

 • Domnule primar, incercati sa eliminati "pozatul" din existenta dvs publica. Felul in care "stati la poza", in care dati sau primiti indicatii pretioase si in care studiati laborios documente atunci cand sunteti "surprins" de obiectivul foto va face ridicol. Terminati-o! ;)

 • Primăria va asigura gratuit și infrastructura – căile de acces și rețelele de utilități

  :)) , adică buda în fundul curţii, iar gazele şi curentul la următorul sfârşit de mandat, asta dacă îşi aduce aminte vreunul.

 • legea aia e altceva, si se acorda terenuri pentru tineri insurati. La noi in Bacau daca te duci sa ceri, iti zic din propria experienta, zic ca nu mai au locuri

 • Trebuie să fii un amator de plane spotting ca să-ți faci casă în acel cartier. Pista aeroportului e la o distanță ridicol de mică. Dacă un avion comercial care decolează sau aterizează o dată la două ore îl mai suporți cumva, zborurile Bazei 95 cu siguranță te-ar scoate din minți dacă ai locui acolo. Vedeți ce s-a întâmplat in Băneasa când s-a construit prea aproape de pistă.

  • Cum stam cu unghiul de zbor al Autorității Aviatice in acea zona? Dacă unii care si- au făcut case lângă calea ferată si cunosc si simt mersul trenurilor cei ce vor construi in acea zona vor știi mersul avioanelor civile si militare. Deci vom vorbi cu ei pentru informații.

This website uses cookies.

Read More