Primăria Bacău anunță acțiuni de toaletare a arborilor și de îngrijire a gardurilor vii

Direcția Salubrizare Agrement Parcuri, din cadrul Primăriei municipiului Bacău, efectuează în această perioadă operațiuni specifice de toaletare a arborilor, de tăiere a gardurilor vii si de îngrijire a spațiilor verzi aferente blocurilor.

În urma ședinței și a discuțiilor purtate la finalul anului 2019 cu președinții asociațiilor de proprietari / chiriași din municipiul Bacău, pe lângă toaletarea arborilor, în intervalul 15 noiembrie 2019 – 30 martie 2020 (în perioada de repaus vegetativ), vor fi efectuate și operațiuni de tundere de regenerare a gardurilor vii la înălțimea de 50 – 70 cm.

Până la această dată, s-a intervenit în zonele aferente străzilor: Gării, Ștefan cel Mare, Mioriței, Aprodu Purice, iar în perioada imediat umătoare vor fi tunse pentru regenerare gardurile vii de pe străzile: 22 Decembrie, Iosif Cocea, Bucium, Logofăt Tăutu, Primăverii, Prieteniei și Costache Negri.

De asemenea, la solicitarea cetățenilor și a președinților de asociații de proprietari/chiriași, vor fi efectuate operațiuni de salubrizare și de desființare a împrejmuirilor/gardurilor improvizate de pe zonele verzi aferente blocurilor.

Măsurile de desființare a împrejmuirilor, gardurilor și construcțiilor ridicate fără autorizație, de pe spațiile verzi aferente blocurilor, au drept scop asigurarea accesului neîngrădit al tuturor locuitorilor, precum și respectarea legii, terenul fiind în proprietatea municipiului. (sursa: comunicat de presă)

Vezi comentariile (7)

  • Deci MASACRAREA copacilor, spatiilor verzi si a gardurilor vii in viziunea Primariei se numeste toaletare. In tarile ,,primitive,, din vest un gard viu se ingrijeste cu multa atentie, i se da forme si un aspect cit mai placut. La ei un gard viu ajunge si la 2 m inaltime pentru ca indeplineste niste conditii sanatoase in orase din ce in ce mai aglomerate si poluate. La ei gardul viu reprezinta o bariera fonica si un procesator al aerului poluat....la ei gardul viu este plaminul verde al oraselor. Un metru patrat de gard viu(in functie de densitatea lui) proceseaza in 24 ore intre 25-40 metri cubi de aer oferind cetatenilor o atentie deosebita si o calitate a vieti pe masura. Ce face Primaria Bacau ??? Taie fara discernamit tot ce le iese in cale iar in urma ramine o imagine dezolanta a neingrijit si a oras parasit. Un Primar a cheltuit bani si a pus garduri, acum vine alt Primar si cheltuie alti bani ca sa scoata gardurile. Sunt zone unde Primaria nu a pus o floare, nu a sadit un copac, nu a pus un fir de gard viu....totul a fost facut prin bunavointa oamenilor si dragostea lor fata de frumos. Acum hoardele Primariei au dat jos tot, mai ales acolo unde totul s-a facut pe cheltuiala cetateanului. Sunt zone din tara unde cetatenii sunt sprijiniti si incurajati sa amenajeze spatii verzi, oferindu-le material saditor si asistenta de specialitate. La noi verdele trebuie sa dispara iar pe spatiile verzi sa se amenajaeaze bolovani ,,ornamentali,, pentru incintarea celor straini de notiunea frumosului. Taiatul asta haotic are si el o ,,logica,, ...prin multe zone ale orasului cei de la spatii verzi trec rar sau deloc si cum este normal gardurile cresc si ofera o imagine neplacuta. De aceia exact in acele zone gardurile au fost taiate la 30 cm de la sol cu toate ca se stabilise inaltimea minima de 80 cm. Personal am cumparat gard viu si l-am ingrijit cu placere (in ultimi 20 de ani eu am ingrijit acel gard fara sprijinul Primarie), tot acolo am pus trandafiri, lalele, garoafe , crini si alte flori. Acum dupa ce au trecut gospodarii, imaginea este trista si revoltatoare. Cind esti lipsit de simt gospodaresc, de simt estetic, de simtul frumosului si mai ales al utilului este bine sa nu ti se dea pe mina soarta unui oras. Stau si ma intreb, pentru calitatea vietii cetatenilor din acest oras ce a facut Primarul ??? Ce masuri a luat pentru a combate poluarea si zgomotul ??? Pentru a nu mai duce dorul apei in zilele calduroase de vara ??? Pentru ca orasul sa nu mai arate ca o lada de gunoi ??? Pentru ca multe zone centrale sa nu arate ca un maidan(vezi zona din fata Teatrului de Papusi) ??? Cind nu faci nimic este criminal sa distruge ce au facut cetatenii pe bani lor. Sper ca peste citeva luni cei din virful Primariei sa dispara si sa lase locul unuia cariua sa-i pese de acest oras. O vorba spune : ,,nu este rusine sa te nasti prost, rusine este sa mori prost...

    • Aveti mare dreptate!!! Ce am putea să-i cerem "d-lui Mocheta"? Pentru el e mai simplu sa acopere cu mocheta să aibă unde să-și bage gunoaiele...la el treaba e ca expresia:"picioare spălate,călcâie uitate"

    • Băi sa imi dea lacrimi,nu alta la ce a intins in scris aici despre cunostintele tale despre natura.Auzi nentule,dar de cate masini sunt in Bacaul asta,rapandule de tigai poluante sunt care polueaza,nu comentezi?Ma uit cati merg cu masina de la tictac pina in centru ,ca le cade curul sa mearga pe jos,ca vorba aia,mersul pe jos e sanatos.

      • Nea :-) sau caisa( in termenul de mahala de unde te tragi) daca ai ceva de comentat sau de spus fa-o stric pe marginea articolului. Acum subiectul era despre spatiile verzi si nu despre numarul masinilor din Bacau Observ ca tare iti place sa invirti polonicul prin hirdaul cu rahat. De la mirosul lui nu-ti dau lacrimile ??? Traim vremuri grele nene, nici in fund nu te poti scarpina ca vine unul si isi baga nasul....

  • Iar vin hoardele primariei si taie tot, copaci, flori, tufe ornamentale, gard viu si lasa ca dupa uragan in urma lor. Daca le spui ceva zic ca asa e ordinul...

  • Domnule Primar, cred ca nu te miri de ce ai fost HUIDUIT maxim in seara de Revelion? Daca tai gardurile ce pana mea pui in loc ? Nu stiu de ce dar eu si alti zeci de mii de cetateni cred ca esti cel mai Necalificat PRIMAR din toate timpurile. Iti doresc succes cu aceasta actiune ,tie si Sugacilor tai, si roagate sa nu murim inaintea voastra. Nu uita D-le Primar ca scaunul nu este vesnic,

This website uses cookies.

Read More