Primăria a montat separatoare în dreptul mai multor treceri de pietoni din Bacău, pentru a spori vizibilitatea șoferilor

Foto Andonie Ilich – Grupul de Facebook #BACAU

Primăria Bacău, administratorul drumurilor publice de pe raza municipiului, a cerut și obținut de la Poliția Rutieră avizul pentru a monta în dreptul mai multor treceri de pietoni câteva separatoare menite să facă mai vizibile trecerile.

Cum în anumite zone parcările erau marcate chiar până în dreptul trecerilor, șoferilor le era aproape imposibil să vadă pietonii strecurându-se printre mașini. În egală măsură, și aceștia din urmă se gândeau de două ori înainte să pună piciorul pe zebră.

„Astfel de semnalizări s-au montat la Adriatica, pe Alexandru cel Bun, la intrarea la spital, lângă Autogara Massaro și la Biserica Sf.Nicolae, în apropiere de Parcul Catedralei. Acestea au ca scop crearea unei mai bune vizibilități pentru șoferi și pietoni”, a declarat Florin Mateuță, directorul Direcției Drumuri din Primăria Bacău.

Vezi comentariile (5)

  • Daca Politia isi facea treaba si aplica amenzi pentru nerespectarea Codului Rutier nu se cheltuiau banii de pomana. Articolul 141 si 142 din Cod prevede ceva ce mai toti soferii ignora incalcind grosolan litera legii. In viziunea Primariei este mai simplu sa irosesti banii decit sa aplici legea... este mai usor sa scoti banii din buzunarul contribuabilului decit sa bagi bani in buzunar aplicind litera legii. Sa ne traiesti nea Primarul.....

  • Trebuie montate si pe Energiei. Initiativa e buna, trebuie extinsa la toate trecerile de pietoni flancate de parcari si nesemaforizate.