Premieră imobiliară în Bacău! Topaz Residence aspiră la statutul de CASĂ PASIVĂ

Oferta de pe piața imobiliară a Bacăului este îmbunătățită de primele locuințe care încearcă să ajungă la statutul de casă pasivă. Ansamblul imobiliar Topaz Residence, din centrul municipiului, este primul în care locuințele premium sunt construite cu grijă pentru mediu, dar și pentru buzunarul viitorilor locatari.

Începând cu 31 decembrie 2018, toate clădirile publice noi vor trebui să fie clădiri aproape „zero energie”, iar începând cu 31 decembrie 2020, conform unei directive europene, clădirile noi din toată Europa, indiferent de funcțiune, vor trebui să se alinieze noilor standarde.

Eficiența energetică începe de la fundație

În România, conceptul își face loc, iar locuințele construite conform acestuia sunt numite case pasive. Acestea asigură un climat interior confortabil, atât vara cât și iarna, și utilizează tehnologii eficiente care minimizează consumul de energie.

Casele pasive sunt caracterizate, în primul rând, printr-un confort termic ridicat și printr-o calitate superioară a aerului interior. Confortul termic ridicat înseamnă temperaturi confortabile și constante în întreaga clădire, fără curenți de aer neplăcuți, fără riscul de apariție a condensului sau a igrasiei. O a doua caracteristică reprezentativă este eficiența energetică foarte ridicată.

În Bacău, singurul proiect imobiliar ce se va apropia de statutul de casă pasivă este Topaz Residence. Lucrările au început în primăvară, iar curioșii au văzut că deja s-a turnat planșeul primului etaj.

Topaz Residence Bacău

Pentru un climat confortabil iarna și vara, dar și pentru un consum redus de energie, sunt esențiale trei elemente: pereții exteriori din material de calitate, o izolare termică garantată pe viață, nu doar cei 5 ani asigurați de polistiren, și suprafața vitrată premium. Topaz Residence le are pe toate: cărămidă poroterm, vată bazaltică și ferestre cu profil Salamander de 92 de mm și trei straturi de geam Saint Gobain.

Fereastra ADF Exclusiv reprezintă soluția de top, oferind cea mai bună performanță energetică din gama de ferestre ADF, ce se pretează pentru o casă pasivă, și un design exclusivist.

Ce este o fereastră din profil Salamander

Profilele utilizate în construcția ferestrei ADF Exclusiv sunt produse în Germania de Salamander Industrie – Produkte GmbH. Adâncimea de construcție este de 92 mm și permite astfel integrarea unui pachet de geam generos, de 52 mm, cu 3 foi de sticlă. Sunt profile clasa A, grosimea pereților exteriori fiind de minimum 3 mm, pentru a asigura o izolare termică mai bună a spațiului locuibil.

Sursa: www.fereastra-adf.ro

Pentru o rezistență statică sporită în timp, profilul este armat cu oțel zincat produs în Germania, cu o grosime de 2 mm. De asemenea, profilele sunt prevăzute cu 3 garnituri de etanșare din material compozit termosudabil care permite obținerea unei îmbinări cu grad ridicat de elasticitate.

Feronerie cu protecție anti-efracție, geamuri anti-condens

Elementele de închidere – deschidere sunt atent selecționate, deoarece influențează în mare măsură fiabilitatea ferestrelor. Fereastra ADF Exclusiv este echipată cu feronerie Maco și are în dotarea standard un sistem de închidere antiefracție pentru protecție împotriva musafirilor nedoriți și ventilație economică pentru un schimb constant de aer.

Sticla reprezintă aproximativ 80% din suprafața unei ferestre și din acest motiv trebuie îndeplinite cerințele de izolare termică. ADF utilizează în construcția acestei ferestre un pachet de geam izolant cu 3 foi de sticlă (produse de Saint-Gobain) și distanțier termic Warm Edge, pentru a reduce riscul apariției condensului.

Acest pachet reprezintă cea mai bună alegere pentru luminozitate și confort pe toată durata anului și asigură reducerea considerabilă, în sezonul rece, a pierderilor termice radiante prin vitraj, o protecție solară sporită (reflectă peste 60% din căldura exterioară, pentru a menține temperatura optimă la interior pe timp de vară) și un nivel confortabil de intimitate printr-o ușoară reflexivitate.

O fereastră de top trebuie montată corect

O fereastră de calitate poate fi pusă în valoare doar printr-un montaj corect, altfel există riscul apariției unor disfuncționalități majore care vor diminua drastic durata de viață. Montajul se realizează cu echipe specializate și conform cataloagelor tehnice. Materialele de montaj sunt de cea mai bună calitate, conferind lucrării etanșare și funcționalitate.

Ce este Topaz Residence?

Topaz Residence, blocul cu cea mai înaltă calitate a lucrării, dotărilor și finisajelor din Bacău, este o investiție a dezvoltatorului Topaz Residence SRL, constructor este firma Nortek, iar de vânzări se ocupă agenția imobiliară Prohouse.

Alte detalii despre proiectul imobiliar găsiți pe site-ul Topaz Residence.

This website uses cookies.

Read More