Prefectul Miroșeanu: „Toleranță zero față de nerespectarea măsurilor impuse!”

Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a făcut, sâmbătă, o declarație de presă referitoare la aplicarea restricțiilor de deplasare impuse prin Ordonanța militară.

Suntem cu toții în stare de urgență. Nu este ușor nici pentru cei care stau în casă, dar nici pentru cei care trebuie să acționeze continuu pentru a-și face datoria la locul de muncă, pentru asigurarea ordinii și siguranței, pentru salvarea de vieți omenești, ori pentru asigurarea serviciilor si utilităților necesare. Ne protejăm pe noi și pe cei dragi dacă rămânem cât mai mult în casă, dacă respectăm măsurile impuse! Este regretabil că, în această perioadă, când sunt atâtea de făcut, organele de ordine trebuie să urmărească persoanele care nu înțeleg măsura izolării și restricțiile impuse.

Manifestăm toleranță zero față de nerespectarea măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 550 de polițiști, jandarmi și polițisti locali au verificat modul de respectare a măsurii de izolare a 1067 de persoane, iar față de două persoane s-a luat măsura sancționarii contravenționale cu amenzi în valoare de 1.100 de lei, fiind conduse spre centre de carantină.

Și pentru nerespectarea restricțiilor privind traficul rutier, au fost aplicate, tot în ultimele 24 de ore, 506 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 468.100 de lei.

În ceea ce privește societățile comerciale, de la emiterea Ordonanțelor Militare și până în prezent, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de 234.100 de lei.

Vă solicit solidaritate în responsabilitate, ca împreună să putem trece şi aceasta încercare!”

Liviu Miroșeanu
Prefectul județului Bacău

Vezi comentariile (7)

  • Intr-o comuna din judet, de la Livezi in dreapta, spre Onesti, cetateni zburda in voie, cu acceptul primarului, viceprimarului, politiei locale si nationale, si nimeni nu deranjeaza ,,electoratul" Si Prefectura stie.

  • Eu parcurs astazi, duminica 29 martie, orasul dinspre narcisa pana in centru cu masina ( nu am mai iesit de luni din casa) si nu am vazut un jandarm sau politist pe strazi, nu m a oprit nimeni sa ma intrebe unde merg(am fost la cumparaturi) in schimb era plin de oameni prin tot orasul sa para grabiti, erau la plimbare. Degeaba bagati tara in faliment prin faptul ca inchideti tot daca nu reusiti sa tineti oamenii in casa. Ca idee spuneti fratilor mergeti si cumparati alimente pentru doua saptamani ca de luni nu mai iese absolut nimeni pe strazi timp de doua saptamani, nici la munca, nici sa plimbe catelu, nici sa faca sport, nici la cumparaturi si sa vedem daca reusim sa scapam de virus. Dak nu inseamna ca nu asta e solutia si dati drumul la economie ca daca nu ne omoara covidul ne omoara falimentul.

    • Asa este. Declaratia aia pe proprie raspundere e frectie. Poti sa faci cate vrei si sa stai toata ziua pe afara ba la cumparaturi, ba cu catelu si tot asa.

    • Acesta este scopul sa ne omoare falimentul. Si vor reusii! Bruma de economie care o avem va fi pusa pe butuci.

  • Asa este. Declaratia aia pe proprie raspundere e frectie. Poti sa faci cate vrei si sa stai toata ziua pe afara ba la cumparaturi, ba cu catelu si tot asa.

This website uses cookies.

Read More