Polițiștii băcăuani primesc detectoare pentru consumul de droguri. Câți șoferi au fost prinși drogați la volan până acum

După accidentul în care și-a pierdut viața creatorul de modă Răzvan Ciobanu, despre care se știe că ar fi consumat droguri înainte de a se urca la volan, polițiștii au fost informați că vor primi detectoare pentru  consumul de droguri.

Detector de substanțe psihoactive

Fiecare județ va avea șapte astfel de detectoare care vor fi folosite de polițiști în cadrul controalelor sau când opresc șoferii în trafic.

În cel mult două săptămâni acestea ar urma să intre și în dotarea Poliției Bacău.

Șoferi prinși drogați la volan

„Polițiștii băcăuani au depistat în trafic trei șoferi care consumaseră droguri, în anul 2018 și în primul trimestru al acestui an, motiv pentru au întocmit tot atâtea dosare penale”, a declarat Cătălina Crețu, agent șef adjunct, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

În conformitate cu prevederile articolului 336 alin. (2) din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Institutul Naţional privind Abuzul de Droguri spune că sub influența drogurilor, șoferii nu pot respecta marcajele rutiere, aceștia plimbându-se de pe o bandă pe alta fără să-și dea seama. Reflexele sunt diminuate, atenția se mută, iar manevrele dificile devin și mai dificile.