PNL Bacău solicită demisia primarului Cosmin Necula, în urma avariei apărute la rețeaua de apă

Președintele PNL Bacău, deputatul Ionel Palăr, a remis un comunicat de presă, în care solicită demisia primarului Cosmin Necula. 

Ionel Palăr, președintele PNL Bacău

“Demisia de onoare este singura soluție la care primarul Cosmin Necula ar trebui să apeleze după ce o nouă avarie a lăsat fără apă orașul Bacău, în plină vară. Zeci de mii de băcăuani se văd nevoiți, pentru a șasea oară în ultimii doi ani, să umble cu bidoanele și căldările prin oraș, în căutarea apei. Administrația Necula și-a dovedit încă o dată incompetența, incapacitatea de a gestiona problemele orașului și de a realiza investițiile de care cetățenii au nevoie.

Orice avarie poate fi înțeleasă. Nimeni nu își dorește să lase un oraș întreg fără apă și nu provoacă de bună-voie o astfel de situație de criză. S-a tot spus că primarul ”a avut ghinion”. Dacă acest ghinion înseamnă ghinion și pentru băcăuani, un motiv în plus ca primarul Cosmin Necula să își dea demisia. Pentru că, în situația deselor avarii de la compania de apă nu este vorba doar despre ghinion.

Liberalii băcăuani au mai arătat și cu alte ocazii că disconfortul locuitorilor poate fi diminuat în cazul unor incidente, cu investiții minime. În data de 3 aprilie 2018, am semnalat că situația poate fi rezolvată cu o investiție ce presupune mai puțin de un kilometru de conductă, un proiect pe care administrația Necula l-a moștenit de la vechea administrație și care putea fi  aplicat de urgență.

Cosmin Necula preferă doar să promită un proiect megalomanic, al sursei alternative de apă a orașului, pentru care sunt necesare costuri uriașe, în loc să aloce fondurile necesare pentru întreținerea surselor de suprafață de la Hemeiuș, Gherăiești și Mărgineni. Din cele peste 50 de puțuri de suprafață, care ar putea asigura continuitate în alimentarea cu apă a orașului, mai bine de jumătate sunt colmatate, pentru că nu au fost întreținute. Și asta, deși, repetăm, în cazul unei avarii, apa de la Mărgineni, Gherăiești și Hemeiuș ar fi suficientă pentru consumul casnic din Bacău.

Nu este singura situație în care administrația Necula reinventează roata, în loc să finalizeze proiecte deja existente, privind  infrastructura de utilități publice din Bacău.

Până la finalizarea proiectului cu rezerva de apă a orașului, decolmatarea puțurilor și construcția unui tronson de conductă de mai puțin de un kilometru în zona Pasajului Mărgineni reprezintă soluția la îndemână și perfect viabilă. Mai ales că investiția în rezerva de apă a orașului rămâne incertă, câtă vreme primarului Necula i-au trebuit doi ani să se convingă de necesitatea acesteia”

comunicat de presă PNL Bacău

Share this post:

Vezi comentariile (5)

 • Acele puturi de care vorbesti si sunt colmatate s-au colmatat azi sau in ultimii doi ani?
  Vezi ca iti dai cu tesla peste degete singur.
  Voi ce ati facut cat timp ati ocupat primaria? In afara de mareata clinica, altceva?

 • Golanilor!!! Ati avut administratia bacaului atatia ani!! De ce nu ati facut nimic cu rezerva de apa!! Mars acasa impostorilor

 • asa reactioneaza un partid din opozitie? cu un comunicat de presa?
  penibililor stai ascunsi daca asa intelegeti voi care e rolul vostru....ascuns dupa urmele de .....maro din oras.....huooooo!
  mai penibil decat Necula e acest Paler obosit care se face ca face opozitie...poate ii place mirosul din oras, jegul...

 • Ia uite cine vorbeste!!!! Asta care a venit cu teava de apa de la Zapodia? Bai, neamule, pot sa viu sa fac o baie la tine?

 • PNL prin condamnatul Stavarache a fost din 2004 pana in 2016 la primaria satului Bacau, ce eu facut ei in perioada asta? Unde se mai monteaza conducte de fonta cand cele de plastic sunt viitorul? Nu era spagarache cand s-a inlocuit acel tronson? Cum naiba sa mai montezi tevi din fonta/otel cat toti folosesc plastic? Daca era suprateran poate era o problema dar in pamant cand e presata din toate partile, cum sa pui un rahat de teava care rugineste in cativa ani?