Piața imobiliară din Bacău a luat-o razna. Prețurile apartamentelor noi continuă să crească într-un ritm amețitor

Piața imobiliară din Bacău se află pe un trend de creștere accelerată. Cel puțin așa pot fi „citite” prețurile cerute de dezvoltatorii imobiliari pentru locuințele nou contruite.

Astfel, un apartament de 3 camere pleacă de la aproape 70.000 de euro și ajunge în anumite cazuri, în funcție de zonă și dotări, la peste 110.000 de euro. Nici cele cu două camere nu se lasă mai prejos, prețurile pornind de la 40.000 de euro pentru 51 de metri pătrați, într-un bloc ce urmează a fi terminat în curând și ajungând la 75.000 de euro pentru 68 de metri pătrați în zona Mall.

Deși prețurile sunt foarte mari pentru un oraș ca Bacăul, blocurile noi răsar ca ciupercile după ploaie. Numai în zona străzii Ștefan cel Mare se află în contrucție 3 blocuri în acest moment.

Diferențe mari de preț la apartamentele vechi

O alternativă la apartamentele noi sunt cele mai vechi, diferențele de preț fiind foarte mari. Astfel, pentru un apartament de 2 camere în zona de sud, de la Piața Sud la URA, proprietarii cer de la 20.000 de euro în cartierul Aviatori sau 22.000 de euro la Narcisa. Vorbim totuși despre o suprafață în medie de 40 mp, fără nici un tip de finisaje, trebuind renovate serios pentru a fi la zi cu dotările.

Pentru cei care vor în zona Cora, prețurile trec de 24.000 de euro, pentru 2 camere semidecomandate. La Tic – Tac deja prețul sare de 25.000 de euro, iar într-unul din anunțuri se menționează că achiziția unui astfel de apartament se consideră o „investiție”.

La polul opus, tot pentru 2 camere proprietarii ajung să ceară și 48 de mii de euro, pentru 60 mp, în centrul orașului și tot atât în zona de nord a orașului. Scumpe sunt imobilele și pe strada Ana Ipătescu dar și cele de lângă Mall. De exemplu, pentru 2 camere, de această dată în bloc relativ nou, un proprietar cere 73.500 de euro, cât o locuință nouă. Mobilat, un apartament asemănător câteva străzi mai încolo se vinde cu 84.900 de euro.

Apartamentele de 3 camere scoase la vânzare depășesc 40.000 de euro, indiferent de zona în care se situează. În jurul acestei sume sunt însă mai mult apartamente situate la ultimele etaje sau care mai au nevoie de renovări. Cu 46.000 de euro se poate cumpăra un apartament la Piața Sud sau la URA, dar venind spre centru, prețurile ajung și la 52.000 de euro la Adriatica, 65.000 de euro lângă Parcul Catedralei și chiar la 70.000 de euro la nord. Pentru un penthouse cu vedere la Parcul Catedralei, o agenție imobiliară cere 118.500 euro, întrucât are 125 mp, o terasă de 43 mp și toate dotările posibile.

 

Vezi comentariile (3)

  • Eu nu stiu de unde aveti preturile astea....la piata sud 2 cam 20000 euro (vreau sa vad si eu ap alea ca eu am gasit doar la 30000 si la ura la fel, trageti un ochi pe olx!!!) si nu cred ca a ajuns nordul sa fie mai scump decat zona centrala bistita lac, 9 mai. In fine cat despre astia cu blocurile noi tre sa fii nebun sa dai 90-100 mii euro pe apartamente semidecomandate si cu peretii strambi, camere oblice si bucatarii in capatul livingului fereasca d zeu cine draq le proiecteaza in schimb au balcoane de 10-20 mp si bucataria de 7 mp parca stai in balcon toata ziua...

  • La apartamentele vechi se cere audit energetic dar nu se cere o evaluare a apartamentului in privinta existentei unor modificari structurale care pot pune in pericol apartamentul(blocul) in caz de cutremur. La apartamentele noi cumparatorul ar trebui sa ceara cartea constructiei, sa vada cine a proiectat, cine a executat si ce materiale au fost puse in lucru(lucru greu de prezentat de antreprenor). Asa ca mare atentie la achizitionarea unui apartament vechi sau nou.

This website uses cookies.

Read More