Peste 66.000 de băcăuani trăiesc la limita sărăciei. Aceștia vor primi alimente și, în premieră, produse de curățenie

Ajutoare pentru săraci

În acest an, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) va include distribuția nu doar a alimentelor de bază, ci și a unor produse de igienă personală și a locuinței. POAD 2014-2020 se adresează persoanelor aflate la risc de sărăcie extremă și are o alocare totală de 518 milioane de euro. Față de anii trecuți, categoriile care beneficiază de sprijin sunt persoanele cu venit minim garantat, cei care primesc alocație de susținere familială și persoanele aflate într-o situație de criză temporară.

Astfel, prin schimbarea categoriilor de beneficiari, numărul lor s-a redus semnificativ, cu mai bine de 60 la sută. „În acest an vor primi pachete de alimente și de produse de îngrijire personală și a locuinței 66.436 de persoane din județul Bacău, dintre care 11.673 cu venit minim garantat, 51.836 cu alocație de susținere a familiei și 2924 aflate în situații de criză. Deocamdată, programul este în procedură de achiziție a transportului. Distribuția efectivă va începe în funcție de modul în care se încheie toate procedurile”, a declarat Carmen Cioltan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Bacău.

Pachetul de alimente conține făină, mălai, orez, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve, compot, iar pachetul de curățenie include pastă de dinți, periuțe, săpun, șampon de adulți și detergent de rufe. Alimentele se vor distribui de patru ori pe an, iar cele pentru igienă de două /ori. Alocarea financiară pentru 2017/2018 este de 59 de milioane de euro, din care 50 pentru alimente. 85 la sută din sumă provine de la Uniunea Europeană.

Vezi comentariile (5)

  • Daca 85% din fondurile pt acest program vin de la UE, rugam primarii PSD-ALDE sa nu le dea cu titlu de cadou din partea partidului, ca partidele cu pricina se lupta sa ne scoata din UE.
    Iar beneficiarii sa constietizeze si ei -daca or putea- de unde le vin ajutoarele...

  • Pakistanezii sa fie trimisi la munca, pot sa dea cu matura la spatii verzi, ii identifici oriunde dupa mormanul de gunoaie ce ramane dupa ei. Ar fi normal ca toti cei care primesc ajutoare sociale sa presteze munca in folosul comunitatii, asa primesc bani degeaba si au timp sa se ocupe cu infractiunile de tot felul, au construit adevarate enclave unde traiesc ca sobolanii in bordeie improvizate, pentru ce sa fie platiti si sa stea degeaba? Astea nu sunt persoane defavorizate, astia sunt paraziti care traiesc din munca altora, de ce ar fi obligat orice cetatean sa sustina acesti paraziti inutili pentru societate, la calea ferata din cartierul Izvoare stau la panda cand opresc masinile, cersesc, fac scandal, puradeii arunca cu pietre dupa biciclisti, daca esti sinucigas si te duci la magazinul de langa calea ferata ai toate sansele sa fii jefuit, pentru ce sa dam bani gratis acestor putori?

  • Mai bine i-ar aduna si i-ar invata sa se spele. Lor le trebuie educatie sanitara, nu pomeni. Oricum le vand pe bautura.