PERICOL pentru pietoni și mașini! Constructorul blocului de pe Vadul Bistriței a pus plase de protecție… la interior

Șoferii se avertizează între ei, după ce săptămâna trecută unul s-a ales cu pietre căzute pe parbriz, în timp ce mergea pe strada Vadul Bistriței, unde se ridică un bloc de locuințe. „Atenție când treceți pe lângă blocul care se construiește pe Vadul Bistriței că vă treziți cu pietre pe mașini sau mai rău cu parbrizul spart”, a scris pe o rețea de socializare Florin Păduraru.

Într-adevăr, așa cum se poate observa de afară, la șantierul respectiv nu sunt puse plase la exterior, care să protejeze trecătorii și mașinile de eventuale materiale căzute și de praf.

Poliția Locală interpretează legea după ureche

Am solicitat un punct de vedere și Poliției Locale care are un compartiment specializat în disciplina în construcții. „Instituția noastră a făcut controale lunare la acel șantier, pentru a se asigura că se respectă autorizația de construcție, proiectul tehnic de execuție și se pare că plasa de siguranță despre care vorbeați ar fi pusă pe interior, nu pe exterior”, a declarat Oana Cojocaru, purtător de cuvânt al Poliției Locale Bacău. Agenții nu au aplicat amenzi.

Blocul de pe Vadul Bistritei

Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții Bacău au declarat însă că legea obligă constructorul și investitorul să ia toate măsurile de protejare a angajaților, dar și pentru siguranța trecătorilor, iar acest lucru înseamnă plase de protecție până la ultimul nivel, pe exterior.

Vezi comentariile (10)

 • E jale cu Primaria Bacau.
  Nu inteleg cum.dau astfel de autorizații, ptr blocuri f aproape de trotuar sau/Si foarte apropiate între ele.
  NU SUNT PREVAZUTE LOCURI DE PARCARE.
  Cum dau autorizații in conditiile astea.
  Treziți.va odată!
  Nu mai avantajate asa.zisii dezvoltatori imobiliari ...
  PS: Acel bloc de pe Vadu Bistritei, se pare ca a fost construit chiar dacă pânza freatica e ff sus. De altfel, se aude că au si avut probleme cand au turnat fundatia, dar au acoperit cu balast.

 • Amplasarea la distanta mai mica de trei metri fata de limita trotuarului este ilegala, incalca normele de constructie. Orice cetatean poate sesiza instanta. Luati exemplu de la Lavinia Sandru, care a castigat cateva procese impotriva dezvoltatorilor in Bucuresti, un bloc de sase etaje fiind deja demolat datorita insistentei cu care femeia asta a luptat impotriva ilegalitatilor comise. Daca tot ce facem este sa citim ziare, nu e de mirare ca in Bacau se incalca legea. Nu exista nicio constructie legala in acest oras, ridicata in ultimii zece ani. Lipsesc locuri de parcare, lipsesc locuri de joaca, lipsesc spatiile verzi, toate prevazute in lege si obligatorii pentru o constructie noua. La un bloc mic cu 1000 de metri patrati suprafata desfasurata, PUG-ul si legea spun ca trebuie sa existe 100 de metri patrati de spatiu verde cu copaci, nu pavele. Cautati prin Bacau asa ceva, vreun bloc nou cu spatiu verde de genul asta. Apropos, fostul arhitect sef al Bacaului este actualul arhitect al multora dintre aceste blocuri, desi e membru in Comisia de Urbanism. Altfel spus, eu centrez, eu dau cu capul. Un ultim cuvant - daca vreti sa va cumparati un apartament in astfel de blocuri care nu respecta normativele, luati frumos legea si negociati dur cu dezvoltatorul, pentru ca in fond, cumparati un apartament de calitate inferioara. Daca nu aveti spatiu special alocat cate unei biciclete pe apartament, atunci cereti reducerea pretului. Daca nu aveti cate un loc de parcare pentru fiecare apartament, cereti reducerea pretului. Daca blocul nu are spatiu pentru copii cu mobilier de joaca, cereti discount ! Nu-i lasati pe talharii astia de asa-zis dezvoltatori sa profite de naivitatea oamenilor care nu stiu ce standarde impune legea in ceea ce priveste blocurile nou construite !

 • Plasele se pun intotdeauna pe exteriorul schelei, de seralistii/pensionarii de la locala nu prea ai ce zice in materie de pricepere, acum mai des urmaresc pe cate unul care parcheaza pe locurile pentru handicapati ca sa faca bani pentru salarii, nu ca le-ar pasa de cei cu handicap, totul e spoliere si nimic mai mult, de patrulat ce sa mai zici, sau de parcarile aiurea ale ghiolbanilor imputiti din oras nici vorba, m-as bucura daca le-ar bloca vreun ghiolban iesirea din sediu, sa o ia cu masinile prin stuful din spatele cladirii ca sa iasa. Cat despre bloc, ce sa zic, o sa fie fantastic sa stai toata ziua cu nasul in noxele de esapament ale epavelor aduse de la parcurile de dezmembrari din afara, mai ales cand coada ajunge pana la giratoriul de la pod Serbanesti si toata cazanele de pe santiere care fumega mai ceva ca o locomotiva cu abur si trosnesc din toate sudurile stau si asteapta verde la semafor. Nici nu o sa mai ai nevoie de afumatoare pentru carnati, doar ii scoti pe geam. De zgomot nici vorba, o sa fie ceva sublim, mai ales cand o sa vina cate o rabla care o sa-i scartie frana 50m, ai sa inveti fiecare model de cutie de viteza cand o sa caraie, si tot asa. Romanului ii place inghesuiala, nu se simte bine pana nu ameteste de la noxe, de asta si cumpara apartamente in blocurile astea inghesuite, si mai ziceati de Ceausescu.

  • Am locuit, la un moment dat, intr-o alta tara, intr-un bloc de tipul asta, situat exact langa o sosea aglomerata. E groaznic! Vara, ai de ales intre a transpira leoarca sau geamul deschis cu zgomotul aferent. Chiar sunt curios cam ce pret o sa aiba apartamentele (in special, cele spre strada). Daca exista si alte optiuni, i-as sfatui pe cei tentati sa le cumpere, sa caute o alta solutie.

   • Cum ce prețuri ? vezi că sunt pline de 1 an de zile paginile de anunțuri cu apartamentele din blocul ăla.
    Au avut și banere în tot Băcăul.
    Prețuri ca de București aproape, și alea la plata cash.

 • Efectele plasei si ale constructiei se vor vedea la prima mortaciune ,asa ca ,traisca SPAGA in Romania !

 • plasa este pe exteriorul cladirii dupa cum se vede...ca e pusa intre schele si cladire e alta discutie...dar e pe EXTERIOR ...jurnalistii lui peste prajit.

 • Amplasamentul blocului chiar la limita trotuarului arata prostia celor ce au dat avizele pt constructie. Trebuia sa i se dea avizul de constructie doar cu o retragere de cativa metri in interiorul proprietatii. Vor fi probleme mari la cutremure cand pot cade peste trecatori diverse materiale de constructii sau mai rau daca este prevazut cu pereti cortina din sticla, geamuri sparte ce pot rani pietonii.