Percheziţii DIICOT într-un dosar privind afaceri cu lemn. Anunțul Holzindustrie Schweighofer

Percheziții DIICOT - foto arhivă

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac percheziţii, miercuri dimineaţă, pentru destructurarea unei grupări care ar fi cauzat un prejudiciu de 25 de milioane de euro prin achiziţionarea de lemn fără provenienţă legală sau a cărui provenienţă ilegală era disimulată prin unele documente justificative cu caracter nereal.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că este vizată compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, fiind făcute percheziţii la sediul central al aceseia şi la fabrici ale acesteia, dar şi la direcţii silvice şi gărzi forestiere. Într-un comunicat de presă, se arată că Holzindustrie Schweighofer cooperează cu autoritățile pentru o bună desfășurare a anchetei DIICOT.

Procurorii spun că începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemnoasă în vederea procesării în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului. În acelaşi scop, unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi, după caz, impuşi alţii.

Holzindustrie Schweighofer cooperează cu autoritățile „pentru o bună desfășurare a anchetei DIICOT”

Holzindustrie Schweighofer cooperează cu autoritățile și oferă tot sprijinul în ancheta DIICOT comunicată pe 30 mai 2018, se arată într-un comunicat de presă. Principiul fundamental al companiei este de a respecta întotdeauna legea și reglementările în vigoare din țările în care operează.

„Compania pune la dispoziția autorităților toate informațiile necesare pentru buna desfășurare a anchetei în curs și sprijină autoritățile prin toate mijloacele sale pentru o soluționare corectă a investigației, pe baza unor date transparente. Compania nu a fost înștiințată de obiectul acestei investigații. Compania Holzindustrie Schweighofer este prima interesată în soluționarea rapidă și corectă a acestei situații”, se arată în document.

La începutul anului 2017, Holzindustrie Schweighofer a implementat un plan de acțiune complex pentru a combate tăierile ilegale și pentru a sprijini dezvoltarea unei industrii durabile a lemnului în România.

Compania a investit 1 milion de euro în consolidarea securității lanțului său de aprovizionare prin măsuri care depășesc cu mult cerințele legale și reglementările în vigoare din România. La un an de la implementare, compania a făcut public bilanțul acestor măsuri. (comunicat de presă)

Vezi comentariile (5)

  • Dupa ce aproape nu a mai ramas nimic de furat din padurile tarii, si-au adus aminte si procurorii de la DIICOT sa le faca o vizita austriecilor si complicilor lor de institutiile statului. E pe principiul "prinde orbul, scoate-i ochii", dupa ce au fost lasati sa distruga linistiti, in complicitate cu institutiile statului, acum s-au trezit, la spartul targului, sa faca si ei o ancheta. Dar militienii de ce nu sunt anchetati, s-au semnalat cazuri in presa cand se fura lemn cu complicitatea primariilor, a sefului de post, a sefilor de la rutiera, etc. Asta de ce sunt ocoliti? Ce, la militieni nu le prieste anchetele? Nu vedeti ce averi au astia din salariile lor de bugetari, ce masini si case, firme pe numele copiilor. Daca s-ar starpi mafia din militie sa vedeti cum se mai raresc ceilalti mafioti.

  • Ilici e vinovatul principal pt.ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă în România!

  • Mihnea, e de ochii prostimii aceasta actiune. Pe langa firma austriaca misuna capusele unor firme romanesti, cu patroni intrati in politica locala din judetul Bacau, care alimenteaza cu lemn marea caracatita. Acesti mafioti locali au crescut la umbra lui Hrebe , care va fi achitat in lunile urmatoare in dosarul de coruptie legat de paduri obtinute fraudulos. Ar trebui arestati toti fostii sefi de Politie din judet din ultimii 30 de ani, procurorii sefi din Parchetele din judet , cei din Directia Silvica Bacau etc. Si , bineinteles, toti mafiotii din PSD-ALDE din judet si de la Bucuresti. Asta-i caracatita mafiota care a jefuit tara, care ii vrea pe romani plecati cat mai departe in lume, unde sa devina sclavi moderni.

  • Sclavul lui Jegbenciuc de la Romsilva n-a fost "calcat pe cap" inca de catre cei de la DIICOT?
    - Jegurilor, funia se apropie de capat!

  • La Bacau nu se va apropia mult timp, deoarece si cei mai tineri din politica si din institutiile statului sunt mult mi periculosi, fiind suma raului inaintasilor harsiti in coruptie, dar si a propriei lor inclinatie spre coruptie, minciuna, mediocritate, parvenitism. Uitati-va la cei din DNA Bacau, la cei din Parchete, la cei din DGA Bacau, la cei din Camera de Conturi Bacau samd. Pai de ce dracu e cel mai depopulat judet prin fuga din tara sau prin plecarea definitiva in alte regiuni ale tarii?

This website uses cookies.

Read More