Penitenciarul Bacău își recrutează în licee viitorii angajați

Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Penitenciarul Bacău au început azi campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2015-2016.

Promotie agenti pentitenciar Târgu Ocna – foto arhiva

Conform unui comunicat de presă, campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu şi vizează creşterea interesului tinerilor pentru o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgerea cursurilor disponibile la: Academia Tehnică Militară Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Institutul Medico – Militar, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti, Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul”, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.

Informarea tinerilor liceeni se derulează la nivel naţional şi se va realiza de către angajaţii sistemului penitenciar din aparatul central şi unităţile subordonate, în perioada 16.03 – 05.04.2015.

În acest sens, o echipă interdisciplinară, formată din şapte ofiţeri şi agenţi ai Penitenciarului Bacău, va prezenta oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ mai sus-menţionate, în liceele şi colegiile naţionale din municipiul Bacău, după următorul calendar:

• Luni, 16 martie, orele 12.00- Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău
• Marţi, 17 martie, orele 11.30 – Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Bacău
• Miercuri, 18 martie, orele 09.00- Colegiul Naţional „Ferdinand I” Bacău
• Joi, 19 martie, orele 11.00- Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău

Cu această ocazie, tinerii care doresc să îmbrăţişeze o carieră în domeniul administraţiei penitenciare, vor putea afla mai multe detalii despre condiţiile generale şi specifice care trebuie întrunite pentru a putea fi admişi în acest gen de instituţii, probele de examen şi bibliografia specifică.

De asemenea, ei vor fi puşi în temă în ceea ce priveşte avantajele de care beneficiază pe parcursul anilor de şcolarizare, dar şi despre specificul muncii, despre oportunităţile de formare şi avansare profesională ca lucrători de penitenciare, despre conduita şi seriozitatea de care trebuie să dea dovadă în permanenţă un funcţionar public cu statut special.

Vor fi distribuite liceenilor pliante cu şcolile care formează ofiţeri şi agenţi de penitenciare şi vor fi prezentate diverse alte materiale care să capteze interesul elevilor de liceu pentru oferta educaţională.( metodologii de desfăşurare a concursurilor de admitere, durata studiilor, site-uri de informare, oportunităţile oferite de instituţiile prezentate, avantajele dar şi dificultăţile întâmpinate în cadrul carierei de funcţionar public cu statut special).

În comunicatul de presă, sunt evidențiate și „elemente de interes” pentru tinerii care îşi doresc să dezvolte o carieră în domeniul execuţional penal :
-acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor;
-asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării;
-asigurarea unui loc de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar;
-condiţii de salarizare decente;
– asigurarea unui climat organizaţional motivant, propice pentru dezvoltarea carierei.

„Scopul principal al acţiunii de promovare este acela de a determina elevii liceelor băcăuane să îşi formuleze o opţiune serioasă în sensul înscrierii la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ care şcolarizează personalul de penitenciare”, se afirmă în documentul citat.

Informaţii privind concursurile de admitere se pot obţine la sediul Penitenciarului Bacău, str. General Guşe, nr. 3, judeţul Bacău, telefon: 0234/524711, int. 108 – Biroul Resurse Umane.

Vezi comentariile (1)

  • Aceasta fotografie este de la Academia de Politie cu viitorii ofiteri de penitenciare si nu cum prezentati dvs ca e vorba de Scoala de agenti de penitenciate Tg Ocna.