Pași pentru o viață independentă a adulților cu dizabilități din Moinești și Târgu Ocna

Adulții cu dizabilități aflați în grija centrelor DGASPC fac primii pași spre o viață independentă. Sprijinul vine de la Uniunea Europeană, care alocă 7,5 milioane de lei, dar și de la Consiliul Județean și autoritățile locale din Moinești și Târgu Ocna.

Vineri, 10 august 2018, la Consiliul Județean Bacău, au fost semnate contractele pentru două noi proiecte finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Primul dintre acestea, cu o valoare de peste 4 milioane de lei, se referă la servicii comunitare pentru persoanele adulte cu dizabilităţi şi include construirea a 4 locuinţe protejate pentru persoane adulte cu dizabilităţi şi a unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilităţi în oraşul Târgu Ocna.

Cel de-al doilea proiect are în vedere infrastructura socială comunitară pentru persoane adulte cu dizabilităţi şi are o valoare de 3,5 milioane de lei. Vor fi construite 3 locuinţe protejate pentru persoanele adulte cu dizabilităţi şi un centru de zi pentru acestea, în municipiul Moineşti.

La eveniment au fost prezenți Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, Vasile Asandei, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR N-E), Daniela Țîțaru, directoarea DGASPC, Ștefan Șilochi, primarul orașului Târgu Ocna, Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

„Consiliul Județean sprijină astfel de proiecte care vin să îmbunătățească viața rezidenților, care fac un pas spre viața independentă”, a declarat președintele Sorin Brașoveanu. El a vorbit despre strategia Consiliului Județean Bacău, de a reduce discrepanțele dintre diferitele zone ale Bacăului, „de a realiza un echilibru între zonele mai sărace și mai bogate”.

„Ne dorim ca rezidenții să resimtă cât mai puțin trecerea la alt mod de locuire, încercăm să-i integrăm în societate”, a precizat Daniela Țîțaru, directoarea DGASPC. Primarii din Moinești și Târgu Ocna și-au manifestat deschiderea față de astfel de inițiative.