Parteneriatul Consiliului Județean Bacău cu FSC dă roade. Vezi rezultatele campaniei umanitare!

Campania umanitară lansată în urmă cu o săptămână la nivelul județului Bacău a început să dea roade. În câteva zile, s-au alăturat Consiliului Județean Bacău și FSC 25 de ong-uri, au fost ajutați sute de bătrâni și s-au distribuit materiale de protecție.

„Cea mai bună mână de ajutor pe care o putem oferi, în perioada aceasta, e să susținem voluntarii ONG-urilor (asociații, fundații etc) care oferă îngrijire la domiciliu vârstnicilor vulnerabili. Ajutorul oferit lor este foarte important, mai ales că vorbim de asociații umanitare cu licență în astfel de servicii, care cunosc îndeaproape necesitățile, problemele medicale și constrângerile la care sunt supuși bătrânii bolnavi și singuri”, a notat pe Facebook eurodeputatul Dragoș Benea.

Parteneriatul încheiat la începutul săptămânii de Consiliul Județean Bacău numără, acum, 25 de asociații umanitare, reunite în jurul FSC. Proiectul dă roadele scontate, potrivit liderului PSD Bacău.

Benea a dat publicității câteva cifre, cu scopul de a determina pe cât mai mulți să facă donații pentru susținerea acestei inițiative umanitare. În perioada 23 – 27 martie:

 • aproximativ 400 de persoane vârstnice vulnerabile (din Municipiul Bacău și comunele Stănișești, Motoșeni, Răchitoasa, Vultureni, Găiceana) au primit îngrijire specializată la domiciliu
 • 50 de bătrâni au primit îngrijiri medicale la domiciliu
 • peste 380 de voluntari și angajați implicați în acțiunile umanitare

-În aceeași perioadă, DGASPC a distribuit către asociatiile umanitare 200 de litri de dezinfectant, 17.000 de perechi de mănuși, 1000 de măști medicale.

-La TEL VERDE pus în funcțiune de DGASPC au fost preluate 64 de apeluri telefonice – 14 persoane vârstnice au beneficiat de cumpărături realizate de voluntari; alte 12 persoane au primit alimente, apă, butelii cu gaz.

Parteneriatul acoperă, la acest moment, tot județul Bacău, primăriile beneficiind de sprijinul ONG-urilor sau parohiilor membre în proiect. Cifrele cu vârstnicii beneficiari de îngrijiri la domiciliu cresc de la o zi la alta.

Toți cei care pot dona/oferi alimente, medicamente, materiale de protecție și produse igienico-sanitare să o facă în cadrul acestui parteneriat în care sunt implicate asociații & fundații cu ștate vechi de activitate și experiență în domeniul asistenței sociale. „Ele sunt garanția că bunurile vor ajunge sigur acolo unde este mai mare nevoie de ele”, a spus eurodeputatul:

Am oferit, astăzi, 100 de viziere medicale de protecție FSC, urmând ca în prima parte a săptămânii viitoare să mai aducem alte 100 de viziere. Sunt echipamente de protecție de care au mare nevoie asistenții medicali ce intră în contact direct cu vârstnicii vulnerabili. Ele oferă o dublă protecție: și pentru asistent, și pentru persoana căreia i se oferă ajutor.

Revin la apelul făcut săptămâna trecută și vă îndemn să susțineți parteneriatul pentru îngrijirea bătrânilor bolnavi și singuri, cei mai vulnerabili în fața coronavirusului.

Donații în bani se pot face la conturile RO06FNNB003602662753RO10 (în lei), respectiv RO82FNNB003602662753EU02 (în euro) deschise la Credit Europe Bank, pe numele Fundația de Sprijin Comunitar, Cod fiscal: 9626572).

Vezi comentariile (6)

 • Vom apuca oare o zi fara poza lui Benea? E deja prea mult. Din cate stiu nu mai e presedintele CJ, ce treaba are el cu ONG urile?

 • Vreau sa vad "somaj tehnic" si in randul putorilor de la buget, primarii, consilii judetene si alte agentii nemaiauzite de nimeni. De cand pentru functionarii din institutiile statului autoizolarea inseamna arsul gazului de pomana acasa. Sa fie si acesti paraziti inutili care si-au dovedit incompetenta cu varf si indesat acum, sa fie si astia cu salariile taiate si nu numai ale celor care le platesc dezmatul si lafaiala pe banii altora. Ca maine daca inchidem jumatate din primarii si trimitem acasa trei sferturi din angajati nu se va simiti nici o diferenta oricum majoritatea sunt pilele altor excroci pusi numai pe furat iar acum vor sa donam noi bani ca sa fie acoperite furturile din sanatate si numirile tuturor imbecililor ca directori in institutiile statului mafiot.

 • Felicitări Fundațiilor și ONG-urilor!
  Pe de alta parte, remarc cu neplăcere implicarea "parșiva" a politicului, care în fuga neîntreruptă după voturi incearaca sa își asume meritele oamenilor care fac voluntariat în mod sincer, fără interese ascunse.
  Domnilor politicieni (PSD-PNL etc), de ce trebuie sa folosiți de aceste ONG-uri? Nu aveți în aparatul administrativ central-județean-local angajați care în aceasta perioada nu au nimic de făcut? De ce nu folosim astfel de angajați - plătiți cu 100% salariu (nu șomaj tehnic 75%) - pentru astfel de acțiuni cu caracter umanitar? Exemplu: cadre didactice, cluburi sportive ale MTS sau ale Primăriilor, muzee, biblioteci, teatre, direcții județene și municipale etc.
  E mai bine sa facă voluntarii treaba, ca nu cumva sa deranjam angajații plătiți de la buget, ca poate nu ne mai votează!!!
  Sunt convins ca exista și bugetari care muncesc în aceasta perioada sau care fac voluntariat chiar la aceste ONG-uri, dar majoritatea stau și "admira" de pe margine, in timp ce leafa merge.
  De aia nu ne mai facem sănătoși ca nație, ca avem conducători care permit și încurajează NEmunca și pomenile!!!

This website uses cookies.

Read More