Pambac Bacău are alți acționari, dar este controlată tot de Grigoriu și Guțu

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea companiei Pambac Bacău, de către Comfert Agricultura şi Popasul Trebeş.

Catalin Grigoriu

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Pambac SA Bacău, unul dintre principalii jucători din industria de morărit şi panificaţie, cu afaceri de 38 de milioane de euro, de către distribuitorul de îngrăşăminte, pesticide şi seminţe Comfert Agricultura şi traderul de materii prime agricole Popasul Trebeş.

„Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică realizată prin preluarea de către Comfert Agricultura SRL şi Popasul Trebeş SRL a controlului în comun asupra Pambac S.A. Bacău. Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, potrivit unui comunicat al companiei.

Schimbarea de acționariat survine unei alte tranzacții, realizate în vara trecută, când Comfert SRL, fostul acționar majoritar al Pambac SA, a fost cumpărat de Grupul irlandez Origin Enterprises, pentru  19,4 milioane de euro.

Tranzacția nu a vizat și Pambac SA, deoarece acțiunile deținute de Comfert SRL la Pambac SA au fost transferate unei alte firme controlate de Cătălin Grigoriu, numită Comfert Agricultura SRL. „Rămân proprietarul Pambac, nu se schimbă nimic”, a declarat Cătălin Grigoriu, pentru Ziarul de Bacău. Tranzacția a fost acum aprobată și de Consiliul Concurenței.

Share this post: