Pădurarii au participat la „Let’s Do It, România!”

Angajații Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin direcțiile silvice județene, au participat, ca voluntari, la acțiunea „Let’s Do It, România!”, cea mai amplă mișcare socială dedicată colectării deșeurilor din zonele verzi la nivel național, organizată în parteneriat cu Guvernul României și Ministerul Mediului, Pădurilor și Apelor. Subunitățile Direcției Silvice Bacău implicate au fost: Ocolul Silvic Bacău, Ocolul Silvic Dărmanești și Ocolul Silvic Moinești.

Din primele informări, în județul Dâmbovița, 174 de angajați ai direcției silvice au strâns 322 de saci cu gunoaie, din 11 localități, 40 de angajați de la trei ocoale silvice ale direcției silvice din Brașov au colectat 95 de saci, iar în Gorj aproape două sute de colegi de-ai noștri au participat la acțiune. O centralizare a cantității totale de deșeuri colectate de colegii noștri silvicultori va fi disponibilă luni.

„Apreciez implicarea voluntară a colegilor noștri în Ziua Curățeniei Naționale, în care s-au strâns deșeurile și gunoaiele aruncate în pădurile și spațiile verzi din România. Romsilva este implicată de peste 25 de ani în protejarea și dezvoltarea durabilă a fondului forestier național și orice acțiune de acest fel contribuie la un mediu mai curat, așa cum ne dorim cu toții”, a declarat Cirpian Dragoș Pahonțu, director general al RNP – Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează jumătate din suprafața totală a pădurilor din România, 22 de parcuri naționale și naturale. De asemenea, Romsilva administrează și/sau prestează servicii silvice, pe bază contractuală, pentru o suprafață de peste un milion de hectare de păduri, aflate în proprietatea autorităților publice locale sau a altor persoane fizice sau juridice.