Opțiuni pentru părinți: de la 1 iulie se deschid grădinițele de vară, în Bacău

Mai sunt două săptămâni de activitate în școli, grădinițe și licee, așadar părinții sunt în căutare de variante, în special pentru preșcolari. Activitatea în grădinițe se va prelungi până la sfârșitul acestei luni, iar de la 1 iulie, Inspectoratul Școlar Județean a stabilit un program pentru a acoperi cele două luni de vacanță.

Astfel, de la 1 iulie, vor funcționa prin rotație, câte două săptămâni, cinci unități. Prima va fi Grădinița 33 (a Școlii Constantin Platon) 2-13 iulie, apoi vor funcționa Grădinița 23 (a Școlii Miron Costin) 16-27 iulie, Grădinița 31 (a Școlii Nicolae Iorga) 30 iulie-10 august, Grădinița 19 (a Colegiului Pedagogic) 13-24 august și Grădinița 29 (a Școlii Mihail Sadoveanu) 27-31 august.

„Fiecare unitate va stabili costul mesei și îl va afișa la sediu. Programul va fi prelungit, până la ora 16, pentru a veni în sprijinul părinților. Copiii vor face activități cu un cadru didactic și vor fi supravegheați și de îngrijitori”, a declarat inspectorul de specialitate, prof. Veluța Maftei. Numărul de locuri se va stabili în funcție de solicitările părinților, așadar cei care doresc să îi înscrie pe copii la grădinițele de vară trebuie să depună o cerere la școlile de care aparțin grădinițele. Costul unei mese este de 9-11 lei zilnic.

Pentru părinții care nu agrează grădinița de stat, în municipiul Bacău sunt numeroase grădinițe private care oferă program de vacanță, dar părinții trebuie să achite între 550 și 800 de lei lunar, cost care include mesele și activitățile.