O nouă platformă modernă de colectare a gunoiului, incendiată în Bacău. „Plătim rate la ea timp de 4 ani”

Pentru a doua oară în câteva luni, o platformă modernă pentru colectarea selectivă a gunoiului a fost incendiată, de această dată în fața Universității Bacău. Din imagini reiese că aceasta a fost distrusă aproape integral.

„Nu se mai poate folosi nimic din ea. Din păcate, a fost luată de SOMA și o să plătim rate la ea patru ani, așa cum este contractul”, spune Marcelin Șolot, directorul Direcției Salubrizare din cadrul Primăriei Bacău. Cazul a ajuns la polițiști, iar aceștia urmează să caute făptașul.

„Este a doua în scurt timp. Acum două luni de zile a fost incendiată platforma de la Gară, era tot așa modernă. Acum sper să nu fie cineva care se ocupă cu așa ceva, pentru că aveam în plan să mai montăm și altele”, mai spune directorul Șolot. Platforma a costat circa 16.000 de lei și deocamdată nu s-a decis dacă va fi înlocuită cu una din platformele moderne care au fost deja comandate, sau cu alte containere de tip mai vechi. 

Sursă fotografii – Radio Easy Bacău

Vezi comentariile (9)

 • Niste imbecili !
  Prinsi si pusi la munca nu dusi la inchisoare.Sa incarce si sa descarce, cu lopata, gunoi la groapa 10 ani de acum inainte.
  Refeitor la aceste platforme mereu m-am intrebat cine a venit cu ideea sa fie plantate pe trotuare.
  Domnule Solot (fost la Margineni, nu?) ati trecut vreodata pe langa ele dupa ce 3-4-5 zile nu se ridica gunoiul?
  Inteleg ca sunt moderne si cineva a vrut sa se laude cu ele dar se gaseau si locuri adecvate nu neaparat pe trotuar.
  Treaba facuta din biroul cu mocheta si cu bude construite numai pentru a fi folosite vara (dl Solot are explicatia).

 • O idee buna numai ca la noi in comuna nu prea tine, asa sunt unii mai mult le place sa strice decat sa faca ceva bun!
  Buna initiativa dar pt. siguranta montati si CCTV si astfel va plati cineva daunele, nu tot poporul si sa speram ca pe cat e de buna ideea va fi si tot atat de eficienta, nu precum ideea cu "realizarea iluminatului stradalin comuna Margineni prin utilizarea energiei solare" D-le Solot!
  Sa speram ca OLAF-ul va face treaba pana la capat!
  O zi buna tuturor

 • Unde sunt celebrele sisteme de supraveghere video cu care se lauda toata ziua mr.Mocheta??? Sau sunt puse doar in aria de interes a unor anumite persoane? De ce dracu' platim rate la o suma de 16.000 de lei cand taxa de salubrizare stim cu totii cat e? Daca aceste platforme sunt considerate investitii atat de mari, incat sa faci rate ( cu dobanzi, presupun ) la ele, de ce nu s-au gasit si metode de supraveghere a lor? De ce nu le pazeste un militian local ? Ca si asa nu sunt buni decat sa dea amenzi pentru parcare... preferential, si alea..........DE CE ? DE CE ? DE CE?

 • Patrulat din mașină și fără să se dea jos liche lele de polițiști național si locali,asta este rodul a ce se intampla in Bacau.

 • Adunati gunoierii ce rascolesc zilnic prin tomberoane si garantat nu vor mai avea loc asemenea incidente. Ei sunt cei deranjati ca le sunt limitate ,,afacerile,, si nu se mai pot desfasura in voie. Stopati elanul acestor indivizi si in mod sigur orasul va arata putin altfel.

 • O SA SE MAI INTAMPLE
  Anii trecuti toate platformele astea galbene de colectare au fost arse pe toata strada Parcului

This website uses cookies.

Read More