O nouă manifestare științifică la Spitalul Municipal de Urgență Moinești: Tratamentul cu bifosfonați al osteonecrozei de mandibulă – de la prejudecăți la adevăr științific

Spitalul Municipal de Urgență Moinești găzduiește vineri, 31 ianuarie 2020, simpozionul cu tema „Osteonecroza de mandibulă secundară tratamentului cu bifosfonați – de la prejudecată la adevăr științific”. Organizatori sunt dr. Roxana Novac – medic specialist endocrinolog SMU Moinești, dr. Ovidiu Scovronschi – medic specialist Chirurgie Buco-maxilo-facială și dr. Adrian Cotîrleț – medic primar Chirurgie Generală, managerul SMU Moinești.

Dr. Roxana Novac – medic specialist endocrinolog SMU Moinești

Absența unui ghid specific de prevenție a osteonecrozei de mandibulă secundară tratamentului cu bisfosfonați face din această patologie una din cele mai de temut consecințe ale acestui tratament, punând în dificultate atât medicul stomatolog care efectuează proceduri invazive asupra pacientului tratat, medicul de familie care urmărește lunar pacientul, cât și medicii din specialitățile implicate (endocrinologie, reumatologie, ortopedie, recuperare BFT).

„Manifestarea își dorește clarificarea indicațiilor de tratament cu bisfosfonați și relația dintre acesta și osteonecroza de mandibulă. Alături de noi, vom avea medici din diferite specialități (endocrinologie, reumatologie, oncologie sichirurgie buco-maxilofaciala) cu înaltă specializare și expertiză în tematica abordată. Manifestarea reprezintă o premieră atât în zonă, cât și în țară, tema abordată de noi fiind una de mare interes, însă nediscutată până în prezent în cadrul altor evenimente medicale într-o maniera amplă, cum intenționăm în cadrul acestui simpozion”, a precizat dr. Roxana Novac – medic specialist endocrinolog SMU Moinești.

Participanții vor beneficia și de creditare EMC: 6 puncte (maximul oferit pentru o manifestare de o zi).

Speakerii vor fi:

  • Conferențiar dr. Victor Costan – Clinica Chirurgie Buco-maxilo-facială Iași, UMF Iași
  • As. Univ. Dr. Alexandru Florescu – medic endocrinolog- Clinica Endocrinologie Iasi, UMF Iași
  • As. Univ. Dr. Simona Volovat – oncolog – Institutul Regional de Oncologie Iași
  • Dr. Tudor Azoicăi – medic specialist reumatolog- Belgia
Programul simpozionului

This website uses cookies.

Read More