O grindă aparținând CFR face ravagii printre camionagii, la Comănești. Mai mulți șoferi s-au ales și cu mașinile avariate și cu amendă

Foto – Facebook

O lucrare de intervenție care a avut loc recent la Comănești, pe drumul național 12A, la o grindă de metal care presemnalizează o trecere pe sub un pod pe care sunt linii de cale ferată se lasă cu nervi și multe pagube. Mai mulți șoferi de camioane și TIR-uri au fost amendați de polițiști și s-au ales și cu pagube serioase pentru că nu ar fi apreciat corect și nici nu ar fi respectat indicatorul de înălțime de 4 metri amplasat chiar pe grinda respectivă.

„Grinzile care există acolo în zonă au fost ranforsate cumva, iar cei care depășesc acum chiar și cu un centimetru regimul de înălțime riscă să își avarieze vehiculele”, a explicat primarul Comăneștiului, Viorel Miron. De săptămâna trecută și până acum, nu mai puțin de cinci șoferi au trecut prin această experiență. Dincolo de pagubele suferite, s-au ales și cu amenzi.

„În perioada menționată, au fost amendați cinci conducători auto cu suma totală de 5.200 de lei pentru nerespectarea semnificației indicatorului rutier, conform articolului 139 al.3, din HG 1391/2006, privind regimul circulației pe drumurile publice”, a declarat agent șef adjunct de poliție Cătălina Crețu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bacău.

Foto – Facebook

Conducătorilor auto le este interzis să treacă sau să ocolească porţile de gabarit instalate înaintea căilor ferate electrificate, dacă înălţimea sau încărcătura vehiculului atinge ori depăşeşte partea superioară a porţii, specifică legea. Șoferii care au tranzitat zona au păreri împărțite. „Pe sub pod am trecut de atâtea ori , dar uite că de când au montat barierele alea de gabarit, nu mai trece nimeni de ele”, spune Andrei Roșca. „Ce șofer e ăla care nu știe ce înălțime are camionul lui? Ieri am trecut cu 4 m înălțime pe sub alea și n-am lăsat pernele și nici n-am atins nimic. Dacă nu te interesează nimic, suporți consecințele”, dă replica Corneliu Haivas. Unii șoferi de TIR spun că numărul mașinilor avariate ar fi chiar mai mare, în jur de 30.

Șoferii sunt de vină

Direcția de Drumuri Iași, instituție care a avizat lucrările efectuate de Căile Ferate susține că s-au respectat toate normativele și există și avizul Serviciului Rutier Bacău, iar „autovehiculele avariate care s-au lovit de portalele de protecție nu au respectat semnalizarea rutieră din zonă și nu dețineau autorizație specială de transport emisă de administratorul drumului național. Secția Drumuri Naționale Bacău va instala, în zona portalelor de protecție ale pasajului inferior, suplimentar, două panouri inscricpționate cu mesajul ATENȚIE LA PORTALE, pentru informarea participanților la trafic”, a declarat ing.Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași. Vo reveni cu punctul de vedere al CFR.

Vezi comentariile (5)

  • Cel mai mult sunt deranjati hotii de lemne impreuna cu padurarii si militienii, nu mai pot incarca camionul pana se rup osiile noaptea ca hotii, nu-i deranjeaza ca nerespectand inaltimea ating firele si se electrocuteaza, mor ca niste prostalai ce sunt, mai nasol e ca se blocheaza calea ferata si trebuie sa stea si altii sa astepte ca cimpanzeul sa isi scoata camionul de pe sub pod. In Bacau la URA nu tot un cimpanzeu a fost cel care a distrus podul de cale ferata care mergea la CET. Si ala alt dobitoc care habar nu avea ce conduce, doar firmele cauta soferi tineri, nu conteaza ca a luat ieri examenul, da-i camionul la maimuta pe mana si vezi ce prapad face.

  • si ce legatura au comentariile voastre cu faptul ca desteptii aia de camionagii nu stiu ca daca scrie 4 metri si tu ai mai mult nu incapi??!?!?!?! comentati despre soferii aia idioti care merg cum vor fara sa respecte niste reguli....

  • Ar fi foarte dragut sa ne explice domnul primar de ce nu este trotuar ,acolo unde sunt barierele de gabarit,chiar langa primarie...alergam de nebuni cu copiii in brate...

  • Pentru cetatenii din Comanesti nu a facut mare lucru. Trotuarele sunt pline de gheata iarna, mizerie, in schimb exista muzica pe strazile orasului. Si un mega CAR in centru

  • Încă odată facem dovada unei prostii crunte și a unei mentalități de japca moștenire din vremea lui Ceaușescu.Dupa ce că nu avem infrastructura mai facem și aberațiile astea pe șosele. Iar pentru primarul de la Comănești să pună dracului mana pe carte și să vadă ce vehicule circula în Romania. Apoi să facă amenzi și sancțiuni.