Nu sunt bani de salarii pentru angajații din DGASPC. Rectificarea bugetară ar rezolva problema pentru ultimul trimestru

Mai multe direcții de asistență socială și protecția copilului din țară au probleme la asigurarea salariilor pentru ultimul trimestru. Întârzierile provocate de lipsa rectificării bugetare dau emoții celor circa 1800 de salariați ai DGASPC Bacău.

DGASPC Bacău

Directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău confirmă că banii de salarii nu sunt efectiv în conturi până la sfârșitul anului. „Pentru ultimul trimestru nu sunt asigurate salariile. În fiecare an este aceeași situație. În acest an, în plus, odată cu creșterile salariale, nu au mai ajuns banii”, spune Daniela Țâțaru.

Și liderul de sindicat al angajaților din direcție este la curent cu situația. „Da, este adevărat că banii nu sunt. Acest fapt este cunoscut și la nivel național și liderilor noștri sindicali. Așteptăm și noi rectificarea bugetară. De altfel, am fost la Ministerul Finanțelor și am discutat toate problemele și sperăm să se rezolve”,a declarat Polixenia Oprișan, liderul sindicatului „Familia”, din cadrul DGASPC Bacău.

 

Vezi comentariile (6)

  • „Pentru ultimul trimestru nu sunt asigurate salariile. În fiecare an este aceeași situație. În acest an, în plus, odată cu creșterile salariale, nu au mai ajuns banii”...poate ca intr-o zi ma voi gandi si de unde vin acesti bani! Dintr-o economie de piata reala si functionala sau vin doar pe hartie si imprumuturi, din propaganda oarba a partidului de la guvernare?

  • Sa mai reduca din sporul de ars gazul de pomana, oricum multi sunt de pomana pe acolo si mucegaiesc prin birouri, fara nici o utilitate, cu salarii mult peste domeniul privat.

  • "1800 de salariați ai DGASPC Bacău" - sigur nu e o greseala ? privatu' daca ajunge la 100 de angajati deja e corporatie. cand ai salarii duble fata de mediul privat , cel care asigura din taxe banii pentru bugetari , trebuie sa te cam astepti sa ramai la un moment dat fara bani ......

  • Sunt zeci de comune in judetul Bacau unde plata navetei salariatilor este intarziata de cel putin sase luni de zile. Evident, nu sunt bani, pentru ca primarii au crescut salariile propriilor angajati. Pe de alta parte, insa, ia sa mergeti dumneavoastra prin Bacau, pe la aprozare, ca sunt cu duiumul, si sa luati ce vrea basca voastra. VI SE DA BON FISCAL ? Evident ca nu, iar evaziunea fiscala de la un singur aprozar se poate ridica - sa calculam conservator - 100 de clienti pe zi, adica 10 pe ora, fiecare ia barabule si altele de cate 30 de lei, pe care aprozaristul nu plateste nimic catre stat, dat fiind ca nu elibereaza chitanta, deci dauna de cel putin 5 lei pe client, recte 500 de lei furt calificat PE ZI. Inmultiti cu 30, ies 15.000 de lei pe luna. La un singur aprozar. Inmultiti asta cu 12 luni, ies 300.000 de lei pe aprozar (TREI MILIARDE LEI VECHI !, sau 40.000 de euro), si inmultiti asta cu cate aprozare sunt prin Bacau, sau de ce nu, sa facem socoteala pe intreaga tara. Iese o suma colosala, de ordinul zecilor de milioane de euro, care se regaseste in burdihanele aprozaristilor, DAR NU NUMAI. De ce ? Pentru ca tupeul cu care acestia fura este bazat pe spagile pe care le dau celor de la fisc, cei care la fel ca mafiile siciliene, se fac ca nu vad situatia evidenta, dar nu fac asta pe gratis, evident. Atata vreme cat cetatenii nu vor pricepe ca bonul fiscal care nu este cerut la orice cumparatura conteaza enorm in economia unei tari, o sa avem o cauza - una dintre mai multe - a situatiei in care nu sunt platite la timp salarii sau alte drepturi. Intrebarea este simpla. Oameni buni, va convine mai mult ca invatatoarea care va educa copiii sau pompierul care va apara de foc sa nu isi ia salariul la timp ? Sau va place ca aprozaristul sa isi faca vila cu piscina din furt, alaturi de angajatul de la fisc care este corupt ?

    • Tocmai de aia aprozaristul face evaziune, pentru ca si statul il impinge la evaziune. Aprozaristul ala trebuie sa caute marfa, sa o plateasca, sa o aduca la aprozar, sa plateasca utilitati, angajat daca are si dupa ce plateste toate taxele catre stat vede ca ramane cu maruntis. Asta in timp ce trantorii din primarii si alte institutii parazit ale statului roman se bucura de munca lui stand in birouri la caldurica sau aer conditionat, fara nici un stres si traind pe spinarea aprozaristului. Sunt cateva categorii de care nimeni nu spune ca nu trebuiesc platiti bine ca pompierii, politisti, medicii, invatatori dar astia sunt prea putini raportati la marea masa a trantorilor din multitidinea de institutii inutile ale statului roman, tot felul de directori si directorasi, sefuti, inspectori, secretari peste secretare, daca vrei o hartie trebuie sa iti semneze 4-5 agarici din primarie ca fiecare sa isi justifice postul de trantor. Tu daca ai fi aprozarist si ai munci de dimineata pana seara, ti-ar conveni sa imparti banii castigati de tine cu unul care arde gazul cateva ore in primarie desi programul e de la 8:30 la 16:30 si deja la 12 nu mai gasesti pe nici unul? Sau tot felul de institutii fantoma ale statului, populate doar cu mafia de partid platita cu bani grei din munca altora? Asa e peste tot unde fiscalizarea este ridicata iar beneficiile spre zero, ce zice aprozaristul, decat sa ii dea statului si sa fie furati sau sa ajunga prin buzunarele unor trantori de partid, nu mai bine ii tine in buzunar? Sunt o gramada de firme ale celor cu rude in ANAF, nici un control, nimic, ala de ce ar folosi casa de marcat. Ce parere ai despre sporul de 2200 lei lunar pentru lucrul cu calculatorul al sefului casei de asigurari de sanatate, spor dat pentru dormitul in fata calculatorului? Crezi ca ii convine aprozaristului sa ii dea aluia 2200lei lunar ca ala sa doarma in birou pe munca lui? Atat timp cat inechitatile dintre cei care produc si cei care consuma nu se reduc, evziunea va creste, iar marea evaziune nu e la aprozar, vezi cazul cu tirurile de tigari din R. Moldova sau Ucraina unde spaga merge pana sus, toate retelele de supermarketuri care merg doar in pierdere la afaceri de miliarde de euro anual.