Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian la Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău

Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian la Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău

In data de 20.05.2019 R.A. Aeroportul International “George Enescu” Bacau a semnat contractul de finantare pentru proiectul Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian la Aeroportul Internaţional  “George Enescu”  Bacău.                                                          

Valoarea totala de 84.241.548,60 lei din care 58.516.137,16 lei reprezinta cheltuieli eligibile.
Cheltuielile eligibile, finantate in proportie de 100%, au urmatoarea structura: 75% Fondul  European  de  Dezvoltare Regionala, 23% bugetul de stat si 2% bugetul Consiliului Judetean Bacau.
Valoarea eligibila nerambursabila care va fi asigurata din FEDR este de 43.887.102,88 lei.

Modernizarea infrastructurii Aeroportului Bacau va contribui la dezvoltarea economica sustenabila  a judetului Bacau si a Regiunii Nord Est, precum si la cresterea accesibilitatii zonei, asigurand astfel o deplasare eficienta si rapida a locuitorilor din zona si a celor care se deplaseaza catre regiune, prin oferirea unui numar ridicat de curse operate direct catre un numar crescut de destinatii  solicitate din Europa, la standardele unui aeroport international european.

Proiectul presupune realizarea urmatoarelor obiective: terminal de pasageri, turn de control si anexa administrativa, parcare pentru autovehicule, terminal intermodal pentru transport rutier, uzina electrica, centrala termica, rezervor de apa antiincendiu si statie de pompare, amenajare drum acces radiofar lungime si garaj pentru autospeciale.

Proiectul Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian la Aeroportul Internaţional  “George Enescu”   Bacău contribuie la realizarea obiectivului specific OS2.3 al POIM 2014-2020 – Cresterea gradului de utilizare sustenabila a aeroporturilor intrucat vizeaza dezvoltarea si imbunatatirea sistemului de transport aerian al unuia dintre cele 21 de aeroporturi din Romania, facilitand atingerea fluxului de pasageri preconizat in anul 2023 in Romania de 20 de milioane pasageri respectiv cresterea volumului pasagerilor tranzitati prin aeroporturile romanesti.

Proiectul se incadreaza in tipul A de actiuni finantabile, conform POIM – Proiecte noi de investitii in infrastructura aeroportuara, avand ca obiectiv cresterea capacitatii portante a pistei de decolare aterizare si modernizarea suprafetelor de miscare aferente, precum si a sistemului de balizaj, insotite de masuri de protectie a mediului.

Proiectul contribuie la realizarea indicatorilor stabiliti prin Ghidul solicitantului, atat cei de program – modernizarea aeroportului, cat si cei de rezultat – volum crescut al pasagerilor imbarcati si debarcati in transportul aeroportuar.

Comentariile sunt oprite