Ministrul Transporturilor, despre autostrada Braşov – Bacău: Cel mai târziu, la sfârşitul lunii februarie acest contract va fi semnat

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a vorbit la Radio România Actualități despre autostrăzile Moldovei.

Potrivit ministrului de resort, autostrada Braşov – Bacău este în faza de adjudecare a contractului pentru studiu de fezabilitate şi proiect tehnic. „Sperăm ca, cel mai târziu, la sfârşitul lunii februarie acest contract va fi semnat. Termenul pentru finalizarea primei etape – Studiul de fezabilitate plus Proiectul tehnic – este de 18 luni”, a precizat demnitarul. Proiectul traversării Carpaților prin autostrada Brașov-Bacău a fost lansat de fostul ministru Lucian Șova.

În aceeași emisiune, ministrul Bode a vorbit despre autostrada Autostrada Moldova (A7) și a dat vești proaste pentru cei care încă mai speră în proiectul Iași – Târgu-Mureș.

„Dacă ne uităm către Moldova, lucrurile din păcate arată şi mai trist. În primul rând, vorbim de autostrada A7 Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani – Suceava – Siret. În acest moment, proiectul este bugetat pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. În luna septembrie, avem termen să primim acest document, după care patru luni termen pentru obţinerea avizelor, inclusiv a acordului de mediu. Ulterior, scoatem la licitaţie acest obiectiv vital pentru dezvoltarea Moldovei. De asemenea, A8 sau Autostrada „Unirii”, cum este cunoscută, Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi. Aici, avem cele două secţiuni. Pe de o parte, Târgu Mureş – Târgu Neamţ pentru care avem toţi banii prinşi în acest an pentru finanţarea finalizării studiului de fezabilitate, din fonduri europene, iar pentru autostrada componentă Târgu Neamţ – Iaşi, propusă de vechea guvernare a fi realizată în PPP (Parteneriat Public Privat, n.r.), noi spunem că nu este soluţia corectă”, a afirmat Bode.

Acesta a adăugat că, după finalizarea studiului de fezabilitate, se pot negocia finanţări chiar şi de la instituţii financiare ca Banca Europeană de Investiţii sau Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Vezi comentariile (1)

  • sa te tii de cuvint nene,ca de altfel vei plati politic ,va uita lumea de tine lasa-l pe nea Jon si nea Orban sa promita Autostrada Paradisului A8, indivizii sint in stare de orice doar sa stea la putere fac glume proaste la adresa milioanelor de Moldoveni,Dumnezeu sa-i ierte daca vrea!!!

This website uses cookies.

Read More