Metoda „Accidentul” funcționează: 4 victime, în Bacău. Cum erau colectați banii, prin metoda „Secretara”

Polițiștii din Bacău cercetează 6 persoane care ar fi obținut 151.000 de lei, prin metoda „Accidentul”, de la 4 persoane vătămate.

Foto arhiva

Conform unui comunicat de presă, miercuri, 27 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au continuat urmărirea penală față de șase persoane, respectiv trei bărbați încarcerați într-un penitenciar, două minore și un tânăr, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, prin metoda ,,Accidentul”.

Conform sursei citate, pe 30 iunie 2016, polițiștii au prins în flagrant delict o tânără, de 20 de ani, în timp ce ridica 33.000 de lei de la una dintre persoanele vătămate.

De asemenea, pentru probarea activității infracționale, cu sprijinul reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor, polițiștii au efectuat pecheziții într-un penitenciar din țară, unde au identificat mai multe telefoane mobile şi cartele SIM deţinute ilegal, folosite la apelarea şi inducerea în eroare a persoanelor vătămate.

Cum operau infractorii, de după gratii

Din cercetări a rezultat că, un bărbat, de 31 de ani, aflat într-o unitate de detenție, ar fi apelat telefonic persoanele vătămate, pe care, prin atribuirea de calităţi mincinoase, le-ar fi indus în eroare, determinându-le să plătească sume de bani unor persoane care se prezentau la domiciliul acestora sau cu care se întâlneau în municipiul Bacău.

Un alt bărbat, de 26 de ani, din aceeași unitate de detenție, ar fi identificat persoane tinere, în special fete, pe care le-ar fi indus in eroare, angajându-le de probă, pe post de secretară la o „firmă de avocatură” din București. Acestea ar fi executat cu bună-credință activităţi de curierat, ridicând „documente” de la persoane ale căror date de identificare şi localizare le erau comunicate.

Ulterior „secretara” preda „documentele” altor persoane, cu vârste de 15, 17 și 26 de ani, aflate în relație cu un alt bărbat, de 24 de ani, aflat de asemenea în penitenciar.

În această modalitate, în luna iunie, cei în cauză ar fi obținut de la patru persoane din municipiul Bacău în total 151.000 de lei.

Cele două minore de 15 și 17 ani și tânărul de 26 de ani au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Bacău, pentru cercetări.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Share this post:

Vezi comentariile (2)

  • Avem un SRI cat un FBI, penibil , parca suntem intr-un episod din ,,Las Fierbinti", ne tot intrebam cine este papusarul sef.Peste 50 de ani aflam.