Mândria Poliției Locale: 10 acțiuni de control pe lună, 7 amenzi și 156 de țigarete capturate – zilnic în piețele Bacăului

Poliția Locală Bacău a dat publicității un raport de activitate, în urma scandalului de la Piața Centrală, când doi agenți au fost speriați de un agitator cu telefon. Ca să-și repare imaginea, Poliția Locală se laudă cu 10 acțiuni lunar și o medie mai mică de 7 amenzi pe zi date în piețe. De asemenea, polițiștii locali au „capturat” în medie un cartuș și jumătate de țigări zilnic, în primele 7 luni ale anului.

În perioada ianuarie-iulie 2019, Poliția Locală a Municipiului Bacău a mobilizat efective din cadrul formațiunilor de ordine publică, siguranță rutieră, activitate comercială și protecția mediului în piețele din municipiul Bacău în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor și de protejare a intereselor comunității, se arată în comunicatul de presă.

În acest sens, în cele 7 luni, au fost organizate 70 de acțiuni (10 pe lună) și aplicate un număr de 1.370 de sancțiuni contravenționale (circa 6,5 în medie zilnic), în valoare de 163.345 lei (circa 120 de lei valoarea unei amenzi, în medie).

Un cartuș și jumătate „depistat” pe zi

Pentru reducerea activităților ilegale de comerț și țigări provenite din contrabandă, în urma activităților desfășurate de către polițiștii locali în Piața Centrală dar și în imediata apropiere, au fost efectuate 32 de „depistări” (4 pe lună), fiind confiscate 32.800 țigarete de contrabandă (156 țigarete zilnic) în care au fost implicate și 10 autovehicule. Confiscările au fost realizate atât de patrulele proprii ale Poliției Locale cât și în cooperare cu polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Bacău.

De asemenea, au mai fost identificate de polițiștii locali, în timpul serviciului de patrulare în zona piețelor din municipiul Bacău, un număr de 14 persoane suspecte de săvârșirea unor infracțiuni, urmăriți general/local de către organele de poliție sau cu afecțiuni psihice și un număr de 43 persoane care apelau la mila publică, căutau în ghenele de gunoi sau își înființau adăposturi în locuri neadecvate.

„Menționăm că, polițiștii locali desfășoară zilnic, în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul siguranței publice, activități în piețele din municipiul Bacău pentru eradicarea comerțului neautorizat, păstrarea curățeniei și nu în ultimul rând, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică cetățenilor”, se mai menționează în comunicatul Poliției Locale.

Vezi comentariile (6)

 • In sfarsit se spune pe nume problemelor din piata ! Sunteti liberi sa le mentionati cei ce lecturati acest articol ,pentru a le "afla" si conducerea politiei locale ,in caz ca nu ar ajunge si la ei "maruntisul" din piata !

 • Ce sa mai zici?!!!
  Cincinalul e aproape...va fi realizat.
  4 depistari pe luna la țigarete de contrabandă.....pai, numai dacă treci de două ori pe zi pe la standuri sau în parcarea cu plata numai asta auzi: "țigări, țigări, țigări!!!!"
  Eu cred că au probleme cu auzul, de văzut ce sa mai zicem...
  Dar își merită salariile mărite, exact ca si dl Mocheta....si el își merită salariul!

 • trec zilnic pe langa sediul lor,intodeauna curtea este plina de masinile de interventie si se invart in jurul cozii zeci de personaje pe acolo.acest organ de siguranta locala trebuie sa fie prezent intre cetateni la orice ora,trebuie sa patruleze pe stradutele cartierelor,in jurul scolilor,gradinitelor si bisericilor.cat despre activitatea lor anticriminala din pietele orasului deja devenim ridicoli.
  intreb primaria si politia locala cui oras apartin partea de faleza chiar din spatele sediului lor de la insulă până la baraj in spate la kaufland-milcov?igenizarea,preventia si protectia cetatenilor nu se aplica in acea zona?
  in momentul de fata aceasta institutie este o cheltuială nejustificata,nu se vede si nu se implica deloc in viata comunitatii.

 • Domnilor de la Politia Locala, vedeti ca in Piata Mare se afla un garoi la aproximativ 1,80 cm inaltime , ce vinde zilnic telefoane furate. Pe ala cind il intrebati de sanatate ??? Are cumva acte legale de comercializare si aprobarea Politiei ??? Care o fi motivul pentru care individul este trecut cu vederea si lasat sa paraziteze zona ??? De asemeni vedeti ca in fata salii de jocurii Fortuna din fata Garii seara de seara se aduna turme de de rromi (etnie crunt defavorizata ) ce consuma seminte si care la plecare lasa in urma o mizerie de nedescris. Asta este Bacaul, Politia are suflet de mama, iar Primarie nu avem......trist oras.

 • Babute care vand patrunjel fara autorizatie, adolescenti care conduc triciclete fara a poseda casca de protetie, minori prinsi in flagrant ca fumeaza fara stirea parintilor. Cam asta este impresia contribuabililor despre activitatea Politiei locale. De ce sa tulbure vreun clan de interlopi, comertul ilegal de tigari, furturi si cate si mai cate. Somnul trebuie sa fie linistit, atat ziua cat si noaptea.

 • Zilnic un *** , vinde telefoane si tigari si supravegheaza piata, sigur e protejat de politie, asta de 10 ani....nimeni nu vede zilnic cel putin 10 *** si *** in piata centrala.....

  - comentariu cenzurat

This website uses cookies.

Read More