Magistrații băcăuani protestează împotriva eliminării pensiilor speciale. De mâine se suspendă activitatea la Tribunalul Bacău

Magistrații de la Tribunalul Bacău au anunțat că vor suspenda activitatea începând de mâine, după ce partidul de guvernământ a anunțat că va elimina pensiile speciale. Astăzi, la Tribunalul Bacau a avut loc Adunarea Generala a judecatorilor din aceasta instanta, pentru a se discuta proiectele legislative prin care, „in mod nejustificat si cu infrangerea normelor constitutionale, se vor modificari majore ale sistemului actual de pensii de serviciu ale magistratilor, urmarindu-se plafonarea ori desfiintarea acestora”, se arată într-un comunicat de presă. 

Magistrații auhotarat astfel suspendarea activitatii judecatoresti pe durata nedeterrninata, incepand cu data de 22.01.2020 urmand a fi judecate doar cauzele cu impact direct asupra intereselor legitime ale cetatenilor, respectiv masuri preventive in materie penala si dosare urgente in materie civila 

„S-a hotarat refuzul explicit si general al judecatorilor de a participa la constituirea birourilor electorale. Totodata, judecatorii din cadrul Tribunalului Bacau au hotarat solidarizarea cu personalul auxiliar din cadrul instantei fata de proiectul de lege privind eliminarea pensillor de serviciu ale acestora”, se mai arată în comunicat. 

Vezi comentariile (4)

  • Drepturile la care se face trimitere au fost acordate prin lege. Cum si cele sapte indemnizatii brute primite inainte de pensionare , in ultima luna de activitate.
    Tot acest venit brut din ultima luna de activitate, inclusiv premii, constituie baza de stabilirea a pensiei in procent de 80%. Acum legiuitorul vrea sa indrepte ceva in sensul ca stabilirea pensiei sa se faca potrivit contributivitatii pe intreaga perioada de activitate. Care este dreptatea si care este adevarul.
    Sunt curios, care este temeiul legal in baza caruia se suspenda sedintele de judecata la termenele fixate deja si cum se plateste lipsa activitatii adica nemunca pentru acest interval de timp.
    Cred ca fiecare cetatean ar trebui sa-si reevalueze mai bine situatia inainte de a
    apela la obtinerea dreptatii din partea specialilor, eventual sa merga la sfatul batranilor . Asa se poate ajunge la mintea de pe urma, evita cheltuieli inutile si isi gasesc o rezolvare intr-un termen rezonabil.

  • Sunt magistrați pensionari care se întreabă ce au făcut pentru o pensie de 25.000 lei?! Respect pentru acești oameni!

This website uses cookies.

Read More