„Luna plantării arborilor”, un succes în Bacău. Deputatul Claudiu Ilișanu pledează pentru continuitate în proiectele privind refacerea pădurilor

Deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu apreciază rezultatele campaniei ,,Luna plantării arborilor“ 2018, care s-a încheiat în urmă cu trei săptămâni (15 martie – 15 aprilie), și care conferă continuitate relansării fondului forestier din țara noastră.

,,Refacerea resurselor forestiere ale României se poate realiza doar prin continuitate în proiectele privind plantarea de arbori. Știm cu toții cât de importantă este pădurea pentru menținerea echilibrului ecologic, pentru purificarea aerului și absorbția substanțelor poluante, pentru protejarea agriculturii și pentru păstrarea unui sol lipsit de eroziune”, a arătat deputatul băcăuan.

Deputat Claudiu Ilișanu

Claudiu-Augustin Ilișanu pledează pentru o preocupare permanentă pentru regenerarea resurselor naționale, preocupare ce stă în interdependeță cu un mediu sănător și o viață mai bună: ,,O Românie a unui mediu sănătos, a progresului economic și a unei vieți mai bune înseamnă și o preocupare permanentă pentru regenerarea resurselor naționale. Acest lucru trebuie să îl facem în continuare, în special acum, în anul Centenarului, când mândria pentru realizările înaintașilor noștri trebuie să se unească cu grija pentru țara noastră de mâine. Iar acest lucru l-am realizat și anul acesta, pe cât se poate de bine, în numeroase zone ale țării”.

Ilișanu salută acțiunile din județul Bacău, desfășurate pe parcursul campaniei ,,Luna Plantării Arborilor“ 2018: plantarea de arbori, organizarea de acțiuni de conștientizare a cetățenilor privind rolul important al pădurii și al ecosistemelor forestiere și inițiativele pentru tineret organizate de Direcția Județeană Silvică Bacău.

În finalul declarației, Claudiu-Augustin Ilișanu felicită instituțiile inițiatoare ale campaniei și face apel la continuitate în ceea ce privește plantarea de arbori: ,,Astfel de inițiative trebuie felicitate și duse mai departe. România are nevoie de o regenerare a resurselor sale, iar pădurile, prin puterea lor de viață și de menținere a echilibrului ecologic, sunt o investiție într-un viitor sănătos al țării noastre. Felicităm în acest sens Ministerul Apelor și Pădurilor, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Direcțiile Silvice Județene pentru realizările din ,,Luna plantării arborilor“ 2018, și suntem ferm convinși că aceste inițiative, marcate deja de continuitate, vor conduce la extinderea resurselor forestiere ale țării noastre și la durabilitatea ecosistemului natural – condiții sine qua non pentru susținerea vieții și asigurarea unui mediu sănătos