Lucruri fara de care nu trebuie sa pleci la drum cu masina

Se intelege ca fara trusa medicala auto, extinctor si tot ceea ce iti mai cere legislatia in vigoare sa porti la tine, nici nu prea ai ce cauta pe sosea. Totusi, ce alte dispozitive sau accesorii nu trebuie sa lipseasca din kitul tau de sofer? – Afli in continuare, ce spun cei cu experienta ca le-ar fi fost util, ori de cate ori au calatorit cu autoturismul personal.

Sculele esentiale

Pe langa trusa de baza, lanterna, cric si cheile de diferite dimensiuni, e important ca niciodata sa nu pleci la drum fara un patent. Pe de alta parte, daca nu ai mai facut-o niciodata, iti recomandam sa exersezi schimbarea unei roti, pentru situatiile in care trebuie sa o scoti pe cea de rezerva de la pastrare.

Cauciucuri adecvate si corespunzator umflate

Nu degeaba exsita reglementari clare, cu privire la ce tip de cauciuc folosesti si cand. Nu pleca la drum cu cauciucuri gresit alese pentru ca nu amenda e cel mai mare rau posibil. Daca urmeaza un drum lung pe autostrada, ai mare grija la cat de umflate sunt anvelopele. La viteze mari, risti sa se uzeze pana la panza metalica, daca presiunea in interior este una prea mare. Verifica roata de rezerva cu cea mai mare atentie – ar fi prea ironic sa trebuiasca sa o folosesti, dupa care sa constati ca te lasa si aceasta la greu.

Instrumente pentru reparatii urgente

Nu va fi nevoie sa iei cu tine aparat de sudura, insa un compresor portabil, auto, te poate scoate din impas, cand nu vrei sa ajungi sa cauti disperat un service. Cum sa-ti alegi compresorul de portbagaj afli pe Clovis.ro, mai ales cand vrei sa il si cumperi online.

Alte elemente esentiale raman cablurile electrice; nu se stie niciodata cand te poate lasa bateria, mai ales cand este una destul de veche.

Accesorii pentru tractare

Mai degraba sa fii acoperit/a pe segmentul asta, decat sa iti para rau ca nu ai sufa sau cabluri pentru tractare sau suportul corespunzator pentru asemenea necesitati. Banuim ca, pentru barele transversale deja ai pregatit franghia de securizare a bagajului.

Lucruri pentru situatii neprevazute

Indiferent cand calatoresti si unde te duc drumurile tale, apa potabila si minim o patura ar trebui sa includa si portbagajul tau, mai ales iarna, dar cu utilitate evidenta si pe timp de vara. Unii soferi adauga pe lista asta si seminte sau batoane proteice, deci cu un aport caloric crescut, ca masura de precautie mai ales in caz de inzapezire.

Suport informativ

Cunostintele minime in materie de mecanica auto ar trebui sa fie suficiente pentru majoritatea situatiilor neprevazute, insa in ceea ce priveste orientarea, cu siguranta vei avea nevoie de o aplicatie tip GPS si de una care sa iti arate starea vremii pentru regiunea prin care calatoresti. Aplicatiile cu harti pot functiona si offline, asa ca incarcatorul de smartphone va fi nelipsit, mai ales pentru calatoriile pe distante extinse.

This website uses cookies.

Read More