Lucian Șova, președinte executiv PSD Bacău, reacție acidă la criticile PNL și USR: „E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune!”

Rectificarea bugetară și sumele pe care le vor primi primăriile din județul Bacău sunt obiectul unei polemici între PSD și partidele de opoziție, PNL și USR. Liberalii au criticat ieri „disprețul și bătaia de joc PSD și ALDE”, iar replica a venit azi, de la deputatul și fostul ministru al Transporturilor Lucian Șova, președintele executiv al organizației județene a PSD Bacău.

Social democratul a transmis opoziției PNL și USR că „E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune” și a prezentat succint investițiile care se derulează în județul Bacău, cu diverse surse de finanțare. „O campanie #farapenibili este absolut necesară”, a ironizat Șova ieșirile publice ale opoziției.

În replica remisă Ziarului de Bacău, președintele executiv al PSD a făcut câteva precizări despre cum sunt alocate fondurile bugetare și a amintit că, în acest moment, în județul Bacău, sunt deschise 208 de șantiere, cu un buget de 1,5 miliarde de lei.

Redăm luarea de poziție a deputatului Lucian Șova, președintele executiv al județenei PSD Bacău:

„E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune!”

Pare că doar sub această deviză înteleg liderii băcăuanii PNL și USR să-și calibreze ieșirile publice.
Demagogia și populismul mesajelor lor nu pot să ne conducă decât la concluzia că o campanie #farapenibili este absolut necesară.

Din păcate pentru urechiștii autointitulați de dreapta, realitatea este următoarea:

a) Dacă măcar ar fi citit proiectul de buget, ar fi văzut că 1,4 miliarde lei sunt dedicate comunităților locale care își vor justifica în mod temeinic nevoile către Direcțiile Financiare județene, în termen de 5 zile de la publicarea OG – Buget.

b) Dacă ar fi condus măcar o zi din viața lor o entitate fie privată, fie publică, ar fi știut că alocarea bugetară globală, care se face conform legii pe formulă, nu are cum să reprezinte realitatea administrativă obiectivă din fiecare localitate.

c) Dacă le-ar fi păsat măcar un pic de cetățenii acestui județ, ar fi știut că azi, în județul Bacău, sunt:

– 208 santiere în execuție, cu un buget total de 1.5 miliarde lei, din care

1. Fonduri Europene și guvernamentale – 759 milioane lei
2. PNDR – 228 de milioane de lei
3. PNDL I – 80 de milioane de lei
4. PNDL II – 417 milioane de lei

d) Dacă acești „apostoli ai apocalipsei” autointitulați de dreapta nu ar umbla cu GPS-ul prin oraș și prin județ, ar fi știut /recunoscut că, azi, cea mai mare investiție națională în infrastructură din regiunea Moldova se face în Bacău, fiind vorba de Centura Bacăului, și că, în paralel, singurul proiect de decolmatare a unui lac de acumulare din România se desfășoară tot în Bacău.

e) Dacă acești „deontologi” ai liberalismului, emanați ai regimului Stavarache, ar ști pe ce lume trăiesc, ar fi trebuit să știe că o țară /județ nu se conduce/dezvoltă pe bază de cerșetorie la guvern și nici pe bază de trafic de influență politică. Liderii PSD Bacău au susținut întotdeauna proiectele primăriilor, Consiliului Județean, Spitalului Judetean Bacău, pe bază de competitivitate, exemplele fiind multiple: drumurile județene pe fonduri europene, naționale, buget propriu; infrastructura de sănătate în Bacău, Onești , Moinești, pe fonduri europene, naționale, buget propriu.

f) Dacă ipocrizia celor ce afimă că vor să „salveze nația” nu ar fi la cote dezgustătoare, macar ar trebui să-și mai amintească de inaugurarea la care au participat fără ca să fi contribuit cu ceva la construcția unui pod într-o comuna așa zis liberală: Pârjol, finanțat de Guvernul Romaniei prin PNDL II.

Închei amintind tuturor cetățenilor județului Bacău, dar mai ales tuturor aleșilor locali, că niciodată până în acești ani investițiile în diverse proiecte care să conducă la creșterea calității vieții tuturor nu au fost atât de mari, iar acest lucru indubitabil este legat de administrația PSD locală și natională.

De asemenea, îi asigur pe toți primarii că nicio administrație locală nu va fi neglijată de guvernul PSD, în ciuda zvonurilor alarmiste lansate de PNL și USR prin liderii lor locali, care au mintea prea odihnita.

Închei tot cu un proverb, „Doar prostul moare de grija altuia”

PSD BACĂU – doar, #Netinemdecuvant