Liderii PNL critică deszăpezirea și lipsa unui contract: „E o parodie la care băcăuanii asistă!”

Liderii PNL Bacău au criticat, sâmbătă, modul în care Primăria a acționat pentru deszăpezirea orașului. Principala critică a vizat lipsa unui contract de deszăpezire cu o firmă specializată și numărul mic de utilaje care acționează în oraș.

Deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, și Iulian Stoican, fost viceprimar liberal al municipiului, au catalogat atitudinea administrației PSD drept lipsă de responsabilitate.

„Este adevărat că nu se pot face minuni, dar să nu ai, tehnic, organizată licitația și să nu ai un câștigător pe care să-l pui la treabă este cel mai grav, înseamnă că ești amator. Licitația trebuia organizată din toamnă”, a declarat deputatul Palăr.

„E o parodie la care băcăuanii asistă”

Potrivit liberalului, deja Bacăul este „bășcălia” țării, după scandalul «mocheta», acum suntem singurul mare oraș fără contract de deszăpezire, pasagerii împing autobuzele, mașinile nu au acces la spitale și instituțiile publice. Toate acstea, în timp ce în afara municipiului Bacău, s-a circulat mult mai bine.

Situația, în opinia liderului PNL Bacău, arată o stare de fapt la nivelul întregii administrații locale. „Azi, municipiul Bacău nu are atras niciun euro din fonduri europene, Spitalul Municipal este o investiție îngropată, Insula de Agrement este un obiectiv pierdut pentru Bacău. În perspectivă, nu există nicio investiție majoră pe care municipalitatea să o finanțeze”, a spus deputatul.

Potivit lui Ionel Palăr, nu este vinovat doar primarul Cosmin Necula, ci întreaga administrație PSD, în ansamblu, pentru că niciodată în ultimii 30 de ani PSD nu a avut atâta putere, împreună cu aliații de la ALDE, social-democrații au Primăria Bacău, Consiliul Județean, Prefectura.

„Asta denotă amatorism și lipsă de responsabilitate. Iarnă a fost și în cei 12 ani de administrație PNL. E adevărat, lucrurile nu au fost niciodată perfecte, dar nu s-a mai întâmplat niciodată ca Primăria să nu aibă contract. Deszăpezire face doar acest SSPM, unde s-au angajat toți finii și cumetrii PSD, dar care nu face față”, a continuat Palăr.

Subprefectul PSD a recomandat primăriei Bacău să sporească utilajele și forțele de intervenție, dar Prefectura putea să prevină municipalitatea că vine ninsoarea, să-i sprijine și direcționeze pe edilii orașului.

„E o parodie la care băcăuanii asistă. În contrapondere, există în județul Bacău un oraș cum e Comăneștiul, unde, chiar dacă e mai mic decât Bacăul, s-a demonstrat cum se face deszăpezire profesionist”, a mai adăugat liderul liberal.

Palăr a admis că pe viscol, nu se pot face miracole, nu toate se pot face, dar unele acțiuni simple sunt obligatorii.

„În oraș sunt maximum 10 utilaje și cel mult 30 de muncitori”

Fostul viceprimar liberal Iulian Stoican a apreciat că administrația PSD „tratează cu indiferență nevoile băcăuanilor, orice problemă se transformă în situații de urgență” și a criticat faptul că, în acest moment, nu există comandament de iarnă.

În timpul administrației PNL, se lucra cu peste 100 de utilaje, în 3 schimburi, erau angrenați peste 300 de muncitori la deszăpezire, se apela și la deținuți. Acum, potrivit lui Stoican, în oraș sunt maximum 10 utilaje și cel mult 30 de muncitori.

Mesajul „folosiți transportul în comun” al administrației PSD a fost incorect, a mai spus liberalul. „Am avut noroc că vineri, când a nins puternic, nu a fost zi de școală și ninsoarea s-a oprit”, a adăugat Stoican. Înainte, se dădea zăpada cu plugul și era împrăștiat imediat antiderapant.

Cei 12 ani de administrație PNL nu au fost perfecți, dar nu s-au înregistrat situații ca acum. „Este jenant să spui că nu s-a prezentat nimeni la licitație, probabil s-a intenționat o încredințare directă”, a fost de părere Iulian Stoican.

„Sâmbătă dimineață, mai mult de 10 utilaje nu am văzut, aleile sunt blocate, administrația PSD pare că așteaptă încălzirea globală”, a declarat fostul viceprimar liberal.

Nici în fosta administrație nu se acționa pe viscol cu personal uman, dar se scoteau utilajele, se dădea cu sare, se pregătea dinainte asfaltul pe toate arterele principale. Pe străzi, se foloseau în 24 de ore circa 300 de tone de antiderapant.

Zăpada căzută vineri ar trebui strânsă în 3-4 zile de pe străzi, a estimat Iulian Stoican.

Vezi comentariile (11)

 • un sfat celor de la pnl,veniți cu un candidat credibil și cu proiecte de dezvoltare pentru oras.neica nimeni necula și ciuma roșie v-au făcut treaba pe jumătate prin incompetența lor.lăsați lobbyurile pentru alte județe și repuneți orașul pe harta economică a modovei și țării.numai înghite nimeni prosteli cu pavele,borduri,fântâni și locuri de joacă.

 • Gratie PSD si gratie "bunelor intentii/ realizari" ale celor doi din imagine...orasul e la pamant, Thermoenergy e la pamant! Mah, voi numai banii din salariu si afacerile voastre le urmariti! Ionele...ce vila ti-ai tras, ce clinica, ce masina, ce concedii! Ma lesi!?!

 • Am trecut ieri prin Bacău spre aeroport. Nu mi a venit sa cred cata zăpadă era pe strada și de fapt de la întrarea în Bacău.
  Este lipsa de respect fără de oameni. De ce nu se scot asistații sociali la lopata? Ajungi în ianuarie și tu nu ai contract de deszăpezire? Nesimțire, bătaie de joc. De fapt e stilul PSD.

 • Ce se mai aud de semnăturile de demitere tocmai de paștele trecut, ai trecut de 2000? Ce bine mai mimăm noi opoziția...

  • se circula pe o cararuie de o persoana si practic obligatoriu dai cu piciorul in nameti daca te intalnesti cu cineva... la platit impozite, toti stam in centru; la deszapezit, am vazut utilaje doar in centru...de ce platim acelasi impozit????impotenta ca in aceste zile n-am vazut demult...

 • După ce am deszăpezit trotuarul(ca tot omul gospodar) au trecut nesimţiţii(că altfel nu le pot spune) cu lama pe stradă şi toată zăpada mi-au pus-o la loc în poartă şi pe trotuar. Halal administraţie locală, adevărată bătaie de joc.

 • Aveti dreptate cu faptul ca zapada I-a lasat fara replica pe actualii administrator ai orasului.Totusi este bine sa fiti mai retinuti ,pentru ca ati avut Bacaul trei mandate consecutive si nu ati facut mare branza.Sa nu uitam de stadion care a a juns in paragina.Un active de 30-40 milioane euro care acum nici nu mai poate fi refacut.De CET ce sa spunem?Credeti ca daca ati facut cateva sensuri giratorii ,un pasaj si un pod ,puteti justifica cheltuirea unui buget de 2.000.000.000 euro in cei 12 ani?Va rog sa fiti decenti,pentru ca populatia vrea decenta.Sa saturat de cei care tot timpul dau vina pe altii.Nu mai inghit nici asa zisa lupta anticoruptie care de fapt sa dovedit a fi doar o lupta de eliminare a unora.Sa saturat ipocrizia asta si voi PNL nu realizati asta,crezand ca daca folositi acest subiect,,Justitia" o sa va aduca voturi.Nu va aduc decat voturile celor care nu fac nimic,celor care motiveaza ca din cauza mafiei,a coruptiei,a fortei de munca nepregatite,din cauza salariilor mari.
  Intelegeti ca noi ROMANII vrem programe,iar daca PSD-ul a castigat ,a fost din cauza ca au avut un program.Ca nu au reusit sa se tina de el,asta se va vedea la alegerile urmatoare.Daca nu veniti cu un program de guvernare ,veti pierde din nou.
  Sa nu ma acuzati de PSD-ism ca nu sant.

  • Stau si ma intreba: Daca Bacaul are asa multe probleme, de ce n-am aflat de ele in cei 12 ani de conducere PNL si aflam abia dupa2 ani si ceva de conducere PSD?!
   E o intrebare destul de buna ce merita un raspuns pe masura.

This website uses cookies.

Read More