Licitația pentru autostrada Bacău – Brașov: termen nou pentru depunerea ofertelor

Termenul limită de depunere a ofertelor de realizare a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic pentru autostrada A13 Bacău – Brașov a fost amânat pentru 22 iulie 2019. Licitația a fost lansată de CNAIR pe 16 mai, iar termenul inițial era 8 iulie.

Răzvan Cuc și deputatul Lucian Șova, actualul și fostul ministru al Transporturilor

Aflat în Bacău în urmă cu două săptămâni, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a apreciat că astfel de prelungiri ale termenelor sunt normale și se fac automat, la solicitarea companiilor care intenționează să depună oferte.

Potrivit anunțului postat pe SICAP, studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PTh) pentru autostrada A13 sunt evaluate la aproximativ 30 milioane de lei plus TVA și vor fi realizate din fonduri europene.

CNAIR a depus documentele în vederea obţinerii finanţării prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Astfel, 85% va fi contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 26,78 milioane de lei, 15% contribuția proprie – 4.72 milioane de lei. Restul, de 5,67 milioane de lei, reprezintă cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

În documentația publicată pe SICAP, CNAIR estimează semnarea contractului de finanțare în semestrul al doilea al anului 2019, după care se va semna și contractul pentru SF și PTh.

Autostrada A13 Bacău-Brașov este un proiect inițiat în mandatul de ministru al Transporturilor deținut de deputatul băcăuan Lucian Șova.

Vezi comentariile (1)

  • Autostrada A13 Bacău Brașov este un proiect cuprins în MPGT 2015 cu implementare în perioada 2020-2030, perioadă în care DX(sau A) Pașcani Ploiești ar trebui să fie deja în exploatare...