Liberalii vor simplificarea procedurilor pentru acordarea de fonduri europene

Eurodeputații PNL au făcut demersuri în Parlamentul European și pe lângă Comisia Europeană, pentru ca procedurile prin care Uniunea Europeană alocă fonduri nerambursabile să fie simplificate.

Liberalii băcăuani sunt convinși că europarlamentarii PNL vor reuși să simplifice procedurile de atragere a fondurilor europene și vor aduce mai mulți bani pentru dezvoltarea satelor și orașelor românești

Inițiativa liberală vine ca urmare a constatării că există țări, printre care și România, care impun și alte norme sau reguli decât cele aplicate la nivel european. Consecința este că fondurile europene sunt mai greu de atras, iar procedurile greoaie îi îndepărtează pe potențialii aplicanți din mediul privat sau din administrația publică.

„Simplificarea procedurilor de absorbție a fondurilor și existența unor proceduri unice, identice pentru toate țările uniunii, asta este ceea ce își doresc liberalii. Statele membre nu vor mai avea posibilitatea să pună condiții suplimentare față de cele care există la nivelul UE. În România, multe dintre aceste condiționalități de absorbție a fondurilor au fost impuse de autoritățile naționale și au dus la descurajarea celor care doreau să acceseze banii europeni”, atenționează deputatul PNL Ionel Palăr, președintele liberalilor băcăuani.

Pentru viitorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, liberalii vor milita și pentru creșterea sumelor alocate României prin politica de coeziune, ceea ce va însemna bani mai mulți pentru dezvoltarea comunităților locale.

„Din păcate, actuala guvernare PSD-ALDE și-a demonstrat incapacitatea de a absorbi fonduri nerambursabile. Deși UE ne pune la dispoziție bani pentru autostrăzi și spitale regionale, până acum, România nu a trimis niciun proiect prin care să atragă banii și să demareze investițiile”, se arată într-un comunicat de presă al PNL. (sursa: comunicat de presă PNL)

Vezi comentariile (3)

  • Asa zic ei, sa mai faca niste clabuci la gura dar nu le convine, pai acolo sunt aciuati toti trantorii de partid, pilosii si alti taietori de frunza, chiar dadusera un reportaj la TV, peste tot dureaza 6 luni pana la aprobarea unui proiect, numai la romani dureaza 1 an jumate pana trece pe la toti inutilii de acolo, posturi infiintate doar ca sa se justifice prezenta unor agarici care mai multa incurca decat ajuta. Oare polonezii cum or fi reusit?

  • Culmea ipocriziei! Dar cine a facut legislatia greoaie pentru absortie de fonduri? Parola?

  • da cand ati avut pe mana conducerea tarii ce mama ei de treaba ati realizat ma???? cate fonduri ati atras ????? ce tupeu aveti...de ce nu ati modificat atunci legea?de ce nu ati atras fonduri cand puteati atrage?