Liberalii acuză administrația Necula că dezmembrează Spitalul Municipal, unde în 2 ani nu a bătut niciun cui

PNL Bacău reacționează la știrea despre blocarea fuziunii Spitalului Municipal cu Spitalul Județean de Urgență. Într-un comunicat de presă, deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, acuză administrația PSD-ALDE că, deși nu a făcut nimic în doi ani la spitalul aflat în construcție, acum îl dezmembrează.

Ionel Palăr și Tudorița Lungu, liderii PNL Bacău

„La doi ani și jumătate de când se tot încurcă în promisiunile că vor finaliza Spitalul Municipal, primarul Cosmin Necula și echipa PSD -ALDE au început să împrăștie și ceea ce au moștenit. Au preluat un spital realizat în proporție de 80%. Doi ani, n-au bătut un cui. De câteva luni, după vizite ministeriale în Bacău, primarul și echipa PSD-ALDE au promis că, susținuți de la București, vor finaliza iute investiția, dar musai după o fuziune a spitalului municipal cu cel județean. Fuziunea nu s-a făcut nici până astăzi, lucrările sunt în continuare blocate așa că, ce i-a rămas mai bun de făcut lui Cosmin Necula decât să dezmembreze spitalul cel nou, bucată cu bucată? Luna trecută, a împărțit cu generozitate niște aparatură la Spitalul TBC. Acum, s-a gândit că-i prisosesc vreo 280 de paturi noi și un osteodensiometru în valoare de 100.000 de euro. Le donează. Cui? Spitalului Județean de Urgență! Sub justificarea că, până se va încheia fuziunea, mobilierul și aparatura, toate noi, să nu stea degeaba”, se arată în comunicatul PNL Bacău.

Numai că, acum, vine bomba: Ministerul Justiției nu a aprobat fuziunea dintre cele două unități medicale, motivat de faptul că Ministerul Sănătății, cel care deține juridic Spitalul Municipal, prin Direcția de Sănătate Publică, ar trebui să inițieze desființarea acestuia, abia apoi fiind posibilă fuziunea. În noile condiții, joaca ”de-a spitalele” va continua, nu se știe până când, susțin liberalii.

„S-au pierdut luni bune, numai din incompetența celor care nu au studiat cu atenție niște documente. Este nevoie de un nou demers al Ministerului Sănătății, de aprobări de la Ministerul Justiției și de la cel al Finanțelor, care se pare că nu este nici acesta foarte lămurit despre se întâmplă în Bacău. Procedurile vor dura luni bune! Timp în care, primarul Cosmin Necula și PSD-ALDE vor pulveriza spitalul municipal. La ce au făcut până acum, sunt capabili să transfere mobilierul și aparatura către restul spitalelor din județ! În scurt timp, vom mai putea vorbi doar despre o clădire, nu despre un spital”, arată conducerea PNL Bacău.

În final, liberalii din Bacău acuză de incompetență administrația primarului Necula: „Cum este, oare, să preiei un spital municipal realizat, repet, în proporție de 80%, din banii băcăuanilor, primul spital public construit în România în ultimii 29 de ani, și să nu fii capabil să îl finalizezi? Să găsești tot felul de subterfugii sub care să îți ascunzi incompetența? Iar, la final, să-l faci praf, împărțind bunurile din el?”

Share this post:

Vezi comentariile (8)

  • La câtă incompetență e în Primăria Bacău, nu e de mirare. Nu e mai ușor să risipești decât să aduni...

  • Nu am simpatii nici pentru unii, nici pentru altii dar privind realitatea tin sa dau dreptate celor din PNL. De doi ani si jumatate de cind urbea este gospodarita de maretul partid PSD s-a ales praful de oras. Nimic concret, nimic palpabil, doar sforaitoare proiecte si acuze la situatia mostenita(sic). Bocesti ,,proasta mostenire,, o luna, doua, dar apoi te apuci virtos de treaba ca sa arati ca esti destoinic si nu degeaba te-a ales poporul. Vax, pe ei ii doare taman in dos de popor si de oras iar asta se vede la tot pasul. Nu mai rideti de copii ce cred in Mos Craciun pentru ca sunt multi maturii ce cred in PSD iar pentru asta platim al dracului de scump.

  • Liberalii sa isi aminteasca ca ei insisi sunt principala cauza pentru care Necula e primar. Palar era la fel de vocal cu neimplinirile legate de primarie si in mandatele lui stavarache? Uite de asta ne ia pe multi greata, cand vine vorba oamenii politici.

  • Ca să nu te ia greața,ar trebui să stii că Stavarache a lăsat spitalul aproape finalizat. Incompetenții ăștia doar se vaită și nu pot termina nimic.