Începe din nou școala fără lapte, corn și mere. Când va începe distribuția alimentelor pentru elevii băcăuani

Programul pentru școli continuă și anul acesta. Din păcate, la fel ca și în trecut, distribuția alimentelor pentru elevi nu demarează odată cu începerea anului școlar. Procedura de achiziții a fost demarată, însă astăzi este ultima zi pentru contestații. Astfel, în cel mai bun caz, distribuția alimentelor pentru elevi va începe la 1 octombrie.

Programul prevede finanțare pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore, de stat și particulare acreditate, dar și pentru elevii din primar și gimnazial de stat și particular pentru ca aceștia să primească fructe și legume, lapte și produse lactate și de panificație.

Guvernul dă posibilitate să fie achiziționare mere, pere, struguri, prune, morcov, rădăcinoase, ardei grași și castraveți, lapte de consum, fără adaos de lapte praf sau cacao, iaurt, lapte acru, chefir, sana, fără alte adaosuri, corn, baton sau covrigi.

„Consiliul Județean a informat că va opta pentru anul școlar 2019-2020 pentru distribuția de mere, acesta fiind un fruct dorit de copii. Acesta ar avea cele mai mici riscuri pentru sănătatea copiilor”, se arată în proiectul de hotărâre. Bugetul alocat pentru cumpărarea și distribuția merelor este de 3,8 milioane de lei, pentru lapte 6,9 milioane de lei, iar pentru produsele de panificație, 6,2 milioane de lei.