Incendiul de la groapa de gunoi, declarat stins după 18 zile. Ancheta promisă încă nu a început!

Incendiul de la groapa de gunoi a Bacăului a fost declarat oficial stins abia după 18 zile. Prefectul Maricica Luminița Coșa, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a precizat pentru Ziarul de Bacău faptul că la fața locului rămân utilajele Primăriei Bacău, care continuă să acopere cu pământ. De asemenea, ISU Bacău trebuie să stabilească de la ce a luat foc groapa de gunoi.

Prefectul Luminița Maricica Coșa, la locul incendiului

„În acest moment, nu sunt flăcări, nu mai fumegă. Aștept raportul de la ISU Bacău, despre cauzele incendiului. Vom demara o verificare, o anchetă, ca să vedem care a fost, în această perioadă, rolul fiecărei instituții din subordinea Prefecturii”, a declarat prefectul Maricica Luminița Coșa. Ea a subliniat buna colaborare pe care a avut-o cu Primăria și ISU Bacău.

Groapa de gunoi a luat foc pe 12 august 2017, iar populația municipiului Bacău a resimțit puternic poluarea. Totuși, instituțiile statului au negat că s-ar fi depășit parametrii normali, în ciuda evidenței.

Într-un caz asemănător, în comună Măldăreşti din Vâlcea, groapa de gunoi arde de 12 zile, iar Parchetul a deschis dosar penal.

Vezi comentariile (3)

  • Si cand firma nu-si onoreaza contractele ce pot face beneficiarii vremelnici ? Prelungesc durata contractelor ??!!! Banuiesc ca apeland la aceleasi firme neserioase si asfaltarea drumurilor,de exemplu, se face de mantuiala.Sa li se dea contracte in continuare??

  • A luat foc din cauza ca expirase contractul cu firma care colecta acele deseuri mai departe … acea groapa nu era conceputa sa se transforme in munte de deseuri ... practic era o bomba cu ceas care se stia ca o sa arda … stiau toti cei din primarie dar e mai ieftin pt ei sa arda decat sa negocieze un contract sau sa puna tevi pt eliberarea gazelor inflamabile care se produc cand stratul de deseuri este prea mare . In cazul de fata ar trebui intocmit dosar penal pe langa ca vom plati sanctiuni catre UE .

  • Cineva isi doreste tragerea la raspundere a cuiva,controverse interminabile,defaimarea unor adversari politici etc.Deja alte gropi de gunoi ard,alti angajati se lupta cu flacarile in alte judete.Ce fum dens,negru s-a ridicat deasupra unei fabrici de aluminiu...!!Linistiti-va oameni buni,am scapat mai usor decat altii...lasati-i pe cei ce ancheteaza sa-si faca treaba.De 27 ani in capul prea multor oameni fileaza doar rautate si dorinta de razbunare ( Ce-ar fi facut intr-o situatie similara Sechelariu,Stavarache...Palar,Lungu sau altii??? Raul facut se va intoarce intr-o zi !)