În luna august expiră 40.000 de carduri de sănătate din județul Bacău. Ce trebuie să știți!

Aproximativ 40.000 de carduri de sănătate, aparținând asiguraților băcăuani vor expira într-o lună și jumătate. Primele carduri au fost emise și au început să fie distribuite în septembrie 2014, iar acum se apropie de expirare. „Acestea urmează să fie înlocuite. Se află deja la Imprimeria Națională și vor ajunge la pacienți prin Poșta Română. Dacă nu vor fi găsiți acasă, vom lua legătura cu medicii de familie. Acestea se vor întoarce la Casa de Sănătate Bacău”, a declarat Dan Stoica, director relații contractuale Casa de Asigurări de Sănătate Bacău.

Prezentarea cardului de sănătate este obligatorie de câțiva ani, atât la medicul de familie, cât și la internarea în spital sau la ridicarea unei rețete din farmacie. Dar, deși cardurile există, sistemul informatic nu funcționează întotdeauna. Este cazul și în aceste zile. „Sistemul într-adevăr nu a funcționat, așadar serviciile medicale au fost acordate și fără acesta, cu metoda de înregistrare care se folosea înainte, urmând ca la sfârșit de lună datele să fie introduse în sistem. Acesta a început să funcționeze dar nu e în parametri normali”, a mai spus directorul Stoica.

În județul Bacău sunt circa 500.000 de asigurați, dintre care 370.000 au carduri de sănătate, diferența fiind copii sub 18 ani. Dacă un proiect de hotărâre de Guvern va fi aprobat, următoarele carduri emise vor fi valabile șapte ani.

Share this post: