În Bacău, peste 9.000 de carduri de sănătate au fost trimise către persoane decedate

Mii de carduri de sănătate se întorc la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, din diverse motive. Cele mai multe, din cauză că deținătorii nu mai sunt în viață.

Cardurile de sănătate ajung înapoi la CJAS Bacău

Cardurile de sănătate  au început să fie distribuite la începutul lunii septembrie în județul Bacău. În total sunt peste 400 de mii de astfel de carduri de sănătate care trebuie să ajungă la destinatari. Însă foarte multe dintre acestea se întorc la Casa de Asigurări de Sănătate, din diverse motive.

Conform conducerii Casei Județene de Asigurări de Sănătate, peste 9.000 de carduri au fost trimise către persoane decedate. „Urmează să trimitem aceste carduri la corecție, la Imprimeria Națională. Un număr de peste 9.000 de pacienți, în ultimul an și jumătate, de când se lucrează la această bază de date, au decedat. De asemenea, 120 de carduri s-au întors deoarece numele sau datele erau greșite”, a declarat la Realitatea TV Dan Stoica, director în cadrul CJAS. De asemenea, circa 800 de carduri s-au întors din cauză că băcăuanii nu au fost găsiți de factorii poștali.

Un alt motiv pentru care cardurile nu ajung la oameni este cel religios. Reprezentanții poștei se lovesc zilnic de refuzuri din partea băcăuanilor. “Din păcate, o parte din beneficiarii serviciilor noastre, mai ales cele mai în vârstă, din motive religioase, din superstiție, refuză să primească cardul. Pur și simplu îi refuză pe colegii noștri. În momentul de față, peste 2.600 de carduri au fost returnate și au ajuns la Casa de Asigurări”, a declarat Sorin Șova, liderul de sindicat al poștașilor băcăuani.

Conducerea CJAS, chiar în condițiile date, speră ca distribuirea cardurilor să se încheie la finele acestei luni, iar în decembrie să fie făcute primele testări cu noile carduri la cabinetele medicilor de familie.

Share this post:

Vezi comentariile (2)

  • Mda...postasul nu te gaseste acasa dar nici aviz nu-ti lasa in cutia postala. Iar la ghiseul postal, fara acel aviz nu se oboseste nimeni sa caute

  • Daca nici decesele nu sunt monitorizate de nimeni? in ce tara traim? Au si drept de vot raposatii?!!!!!DUMNEZEU SA I IERTE!!!! Gest incalificabil!!!