Ilie Bîrzu, la un pas să își piardă mandatul de consilier local. Municipala PNL a votat să-i retragă sprijinul politic

Consilierul local PNL Ilie Bîrzu este la un pas de a-și pierde mandatul. Colegii săi din Organizația Municipală a PNL au votat pentru a-i retrage sprijinul politic, după ce Bîrzu nu a votat la fel ca restul aleșilor liberali la ultima ședință de Consiliu Local.

Ilie Bîrzu

Este vorba despre un proiect ce viza externalizarea serviciilor de salubritate în municipiu. PNL a formulat un amendament prin care s-a solicitat externalizarea respectivelor servicii pe baza unei licitații. Însă Ilie Bîrzu a votat contra acestei prevederi propuse de colegii săi. Ca urmare, liderul grupului PNL, Daniel Miclăuș a propus retragerea sprijinului politic pentru Bîrzu. Solicitarea sa a fost votată în ultima ședință a Organizației Municipale PNL, cu majoritate de voturi.

“După ce domnul Bîrzu a acționat în defavoarea PNL și a Opoziției, votând la braț cu PSD-ul o propunere dubioasă care favorizează doar interesele de grup ale primarului și amicilor săi din partid, asemenea gesturi nu mai pot fi tolerate. Este momentul ca organizația municipală să arate tuturor simpatizanților dreptei că PNL face opoziție nu doar declarativ, așa cum am tot fost acuzați. M-am ținut de cuvânt și am cerut retragerea sprijinului, iar colegii din Biroul Politic Local al organizației municipale a PNL Bacău au fost de acord cu propunerea mea”, a scris Miclăuș pe Facebook.

Sedinta municipalei PNL Bacău

Conform statutului PNL, solicitarea municipalei va ajunge pe masa Biroului Politic Județean al formațiunii, care va lua decizia finală. În cazul în care va fi voată, Ilie Bîrzu își va pierde mandatul de consilier local, rămânând doar cu funcțiile din partid.

Președintele PNL Bacău, Ionel Palăr a declarat că decizia va fi luată de BPJ, în urma consultărilor tuturor părților. “Nu știu exact ce s-a întâmplat. Solicitarea de la municipiu abia azi a ajuns pe biroul meu. Voi analiza ce s-a întâmplat, iar în următoarea ședință a biroului județean vom asculta pe toți cei implicați și vom lua o decizie”, a spus Palăr.

Ilie Bîrzu nu a răspuns apelurilor noastre pentru un punct de vedere.

Vezi comentariile (5)

  • Ilie Bârzu este un profitor ordinar. tipic vremurilor pe care le trăim, din păcate. A trecut, dacă nu greșesc, pe la toate partitdele numai pentru a se cocoța acolo unde să-i fie bine.

  • Amendamentul propus e o prostie. Stie toată lumea că e inutil. Veniti, oameni buni, cu chestii bune, concrete nu cu trompete de felul ăsta. Sau nu vă lasă Luchian să depășiti locul 4?!?

  • Ăștia de la PNL sunt cam ca administratia Necula. Prima si marea realizare a fost dărâmarea sensului giratoriu. Asa si ăstia, se laudă că au făcut nu stiu ce ispravă cu un amărât de consilier. Faceți treabă, veniti cu idei. Nu ați făcut nimic de când sunteti acolo, puturosilor!

  • D. l avocat ar fi trebuit să stie ca retragerea sprijinului politic nu reprezinta pierderea mandatului de consilier. Bărzăunul e ales, așa ca trebuie exclus din partid. Asa spune la lege. Nu toată lumea e avocat dar unii stiu sa citeasca. Așa că, mai usor cu pianul pe scari.

  • PNL-ul cu asa un presedinte,poate sa se plimbe linistit.Nu inteleg de ce nu l-au pus pe Dragos Luchian presedinte,daca voiau sa aiba o fata mai serioasa si sa fie cat de cat mai credibili.Cu Palar,PNL se face de ras iar Birzu nu mai poate el de asa "o minune de partid"..