Guvernul vrea să finanțeze obiective reprezentative pentru romi

Prefectul județului Bacău, Maricica-Luminița Coșa, a efectuat marți, alături de consilierul de stat din Guvernul României, Rozalia Dana Varga, o vizită de lucru în satul Bâșca, comuna Berzunți.

La vizită au mai participat Daniel Rădulescu, președintele Agenției Naționale pentru Romi, Adrian Popescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, Ștefan Tifan, primar al comunei Berzunți, precum și chestorul de poliție Vasile Oprișan, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, alături de comunitatea romă și reprezentanți ai instituțiilor publice locale de interes.

„Prin această vizită s-a dorit identificarea unor obiective finanțabile de către Guvernul României, cu scopul de a deveni exemple de bună practică pentru comunitatea de romi”, a precizat Instituția Pefectului.

Vezi comentariile (6)

  • Ionut, mai grav e. Au fost profesori care au avut o singura ora intr-o zi, doar fictiv pusa in orar, fara sa vina tot anu in acea zi. Unu dintre profesori e navetist, o fost coleg cu directoru la Facultatea di sport la Bacau, el fiind inainte invatator la Scoala Buciumi. Iar diriginta clasei stie lucru asta da acopera falsu fiind suplinitoare la clasa si amenintata de director ca daca nu tace o da afara. Acel profesor di sport din Onesti chiulea cu saptamanili di la program, fiind platit si primind si decontarea navetei. Asta ii realitatea la Scoala din Bisca, primaru si directoru fiind interesati doar sa furi desi stiu ca nu s-au facut sute de ore la copii din Bisca. Eu stiu lucrurili di acolo, fiind acum doi trei ani elev la acea scoala.

  • Auzi ba, ,,obiective reprezentative"! Lenea, cersetoria, hotia, minciuna, coruptia, proxenetismul, abandonul scolar, coruptia. Cam asta s-a realizat cu mafia din politica timp de 30 de ani. Spalarea banilor prin tot felul de asociatii, fundatii, proiecte birocratice, biserici , asta se urmareste. Ca daca ar fi interesati cu adevarat de problemele rromilor s-ar lua de parintii inconstienti care isi iau copiii la cersit, furat, si nu ii mai trimit la scoala.

  • Acolo e scoala aia unde abandonu scolar a ajuns la 50-60% si absentele ajung la 30.000? Nu acolo chiulesc profesorii pe rupte, cu stirea directorilor si a primarilor? Parca acolo s - o furat prin 2009 vreo 5 miliarde pentru constructia unei scoli noi la tigani?

  • Mai puneti-i sa munceasca, sa-si castige existenta, nu sa incaseze ajutoare si sa v-a voteze. Guvernul ar trebui sa se concentreze si sa construiasca capacitati de productie in zona asta, nu sa tina puturosii si capusele societatii in spate.