GSP: Gică Hagi ar negocia vânzarea clubului Viitorul către Dedeman. Ce spune Gheorghe Popescu

Gică Hagi negociază vânzarea unei bucăți din club către frații Pavăl, a căror avere e de 1,8 miliarde de euro, în cel mai bun moment din istoria Viitorului: cu cedarea lui Ianis la Genk tocmai a ajuns la 35 de milioane de euro primiți doar din transferuri în șapte ani, notează gsp.ro.

Gheorghe Popescu a dezvăluit într-un interviu din Gazetă că e iminent anunțul cedării unei părți din clubul Viitorul către afaceriști români. Hagi a confirmat tratativele, pe care Popescu le poartă în mod direct.

Gheorghe Popescu nu a pronunțat numele persoanelor sau al societății cu care negociază, dar surse de la Ovidiu susțin, pentru gsp.ro că „pețitorii” ar fi frații Dragoș și Adrian Pavăl, patronii companiei Dedeman și ai magazinelor cu materiale de construcții și de amenajări interioare. Averea familiei Pavăl a fost estimată de Topul Capital din 2018 la 1,8 miliarde de euro.

Ce a declarat Popescu în inverviul invocat:

E pe cale să se vândă o parte din Viitorul? Asta anunțați?

Da, lucrăm de șase luni la acest plan. Hagi m-a desemnat pe mine să mă ocup. Sunt investitori români. Scopul, cum v-am zis, este ca Viitorul să progreseze, să aibă mai mulți bani și să se califice în grupele cupelor europene. Și să se finanțeze așa, din premii UEFA.

Cât la sută din totalul acțiunilor vor fi vândute?

E o chestiune sensibilă, pe care nu o pot dezvălui, ca și identitatea cumpărătorilor. Vă spun doar că suntem foarte optimiști că afacerea se va face.

Ce-i atrage pe oamenii aceștia la Viitorul?

Oamenii sunt încântați că e un plan care are legătură cu copiii, cu viitorul. Și apoi sunt interesați datorită lui Hagi. Sunt convins că ei n-ar fi dorit să intre în fotbal fără să fi fost vorba despre un club al lui Gică. Academia Hagi reprezintă ideile lui Hagi, know-how-ul lui. Nimeni altcineva n-ar fi putut realiza ce a făcut el!

Nu se pune problema ca Hagi să vândă mai mult de 49 la sută, nu?

E dispus să cedeze cât este necesar pentru ca Viitorul să devină puternic financiar. Doar asta ne mai lipsește, în rest avem tot: foarte mulți copii talentați, credibilitate. Vrem să îmbunătățim și infrastructura odată cu apariția partenerilor. Pentru dezvoltare trebuie bani, că nu cresc terenurile fără investiții!

– sursa: gsp.ro

Ziarul de Bacău a mai informat publicul despre intenția fraților Dragoș și Adrian Pavăl de a investi în fotbal. În urmă cu mai bine de un an, proprietarii DEDEMAN au negat însă că au de gând să cumpere Viitorul lui Hagi.

Vezi comentariile (1)

  • Si mai spuneati voi si alte baliverne,cum ca se va face stadion la.Bacau,că vor.muta echipa lui Hagi aici...Baliverne!+