Gheorghe Tilibașa, primarul din Glăvănești, a fost revocat de prefect

Gheorghe Tilibașa nu mai este primar al comunei Glăvănești, județul Bacău, pentru că ieri a fost revocat din funcție de prefectul Dorian Pocovnicu.

Gheorghe Tilibașa a fost revocat, după ce a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, cu termen de supraveghere de doi ani, pentru că a realizat lucrări publice fără procedurile normale de achiziție. Conform unei decizii a Curții Supreme, chiar dacă sunt condamnați cu suspendare, aleșii își pierd automat funcțiile.

În urmă cu câțiva ani, Gheorghe Tilibașa a fost găsit în conflict de interese, de Agenția Națională de Integritate.

Primar interimar în Glăvănești a fost desemnat viceprimarul Aurelian Comănici.

Vezi comentariile (2)

  • Decizia Iccj nr.18/2015 pronuntata in sedinta din 08.06.2015, se refera numai la condamnarea cu suspendarea executarii pedepsei, iar de pe portal just.ro -judecatoria podu turcului se observa fara tagada ca pentru Tilibasa primar instanta a dispus amanarea aplicarii pedepsei. Concluzie - Abuz in serviciu savarsit de prefectul judetului Bacau pocovnicu, motivul ordin de prefect emis nelegal prin care a incetat abuziv mandatul unui primar.

  • buna ziua,

    Va informez ca amanarea aplicarii pedepsei este o institutie noua in codul penal si nu este acelasi lucru cu condamnarea cu suspendare, practic nu este o condamnare in sensul codului. Daca lui Tilibasa s a dispus de instanta amanarea aplicarii pedepsei atunci Pocovnicu prefectu a facut abuz in serviciu cand a emis ordinul de incetare a mandatului deoarece decizia ICCJ nu se aplica decat primarilor condamnati cu executare sau suspendare.