Fraudă cu subvenții de la APIA! O firmă din Onești a luat peste 50.000 de lei de la stat, cu acte falsificate

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus sesizarea instanței de judecată față de E.I.G, administratorul firmei  S.C. Eugenio Agro – Tour S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, ce au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În zilele de 29 octombrie 2018 și 09 octombrie 2019, inculpatul E.I.B, reprezentant al S.C. Eugenio Agro – Tour SRL, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) mai multe înscrisuri false (facturi fiscale privind vânzarea unor cantități de lapte) necesare obținerii sprijinului financiar nerambursabil în cadrul schemei de plată intitulată „Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic-vaci de lapte”. Documentele respective ar fi fost falsificate chiar de inculpat. 

Ca urmare a acestor demersuri, societatea S.C. Eugenio Agro – Tour SRL ar fi încasat pe de nedrept suma totală de 50.754 lei din Fondul European de Garantare în Agricultură-FEGA, debit ce a fost achitat integral în cursul urmăririi penale.

În prezența avocaților, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora. Astfel, inculpatul a primit o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și  16.500 de lei amendă și pedeapsa complementară a afișării hotărârii de condamnare, în extras, la sediul inculpatei pentru o perioadă de 2 luni.

Dosarele de urmărire penală împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Bacău, se arată în comunicatul DNA.

Vezi comentariile (3)

  • DACA AR FI INSTANTA ASA DE CORECTA SI IN CAZUL MARILOR CORUPTI POLITICI, PARLAMENTARI, CE BINE AR MAI FI.

  • Opinie, de la aia de care scrii tu mananca si politistii, procurorii, inspectorii, judecatorii. Asa ca, nicio sansa!

  • Dar despre paraziții ăia cu oi și vaci din zona Onești-Târgu Ocna de care nu auzi să aibă producție de lactate, le țin doar pentru subvenții pe dealurile alea chelite din zona Coșna, Oituz, Târgu Trotuș ce mai ziceți? Vedeți pe Coșna cum s-au înmulțit stânele, nici nu mai poți trece pe acolo că te latră javrele lor.

This website uses cookies.

Read More