“Frații Dedeman” au intrat în afaceri cu CITR Group și au lansat un fond de restructurare și dezvoltare pentru firme

Dragoș și Adrian Pavăl

CITR Group, holdingul din care face parte Casa de Insolvenţă Transilvania, s-a asociat cu fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl – proprietarii Dedeman, cu omul de afaceri Dan Şucu şi cu Astra Rail Management, companie controlată de Thomas Manns, şi au pus împreună bazele ROCA, o plat­formă de investiţii pentru compa­niile româneşti aflate în dificultate financiară. ROCA are un capital social de 4,5 milioane de euro, la care au contribuit toţi asociaţii.

Ideea se bazează pe faptul că, în opinia CITR, circa jumătate din companiile considerate de impact, importante pentru economie, sunt în dificultate. Strategia acestui fond de restructurare și dezvoltare este să atragă lideri de business din diferite domenii și să ajute firmele românești – nu neapărat aflate în insolvență, ci cu o lipsă de capital – să își crească vânzările, în schimbul preluării, temporare, a unui pachet de 60% de acțiuni de către acest fond.

Frații Dragoș și Adrian Paval, fondatorii Dedeman și unii dintre cei mai de succes antreprenori români, se află în rândul primilor investitori ai platformei ROCA. Aceștia au plasat 2 mil. euro în ROCA prin intermediul PIF Industrial, în vreme ce proprietarul Mobexpert Dan Sucu a plasat 0,5 mil. euro. Alte plasamente în ROCA au mai fost făcute de asociații CITR Group, prin divizia de investiții CIT Resources, precum și de Astra Rail Management GMBH.